Nemesi Mihály, Varga József és Kain Viktor csapata különdíjat nyert a máriahalmi térségi főzőversenyen.

A kesztölci csapat győztes ételeinek receptje:

Nagyvadpörkölt juhtúrós puliszkával recept 20 főre

5 kg vadhús (gímszarvas, vaddisznó fele-fele arányban)
2 kg vöröshagyma
0,5 kg kápia, vagy zöldpaprika
4 gerezd fokhagyma
8 db közepes paradicsom
0,5 kg vaddisznózsír
5 dl száraz vörösbor
5 l szárnyas alaplé
pirospaprika
rózsabors, babérlevél, boróka bogyó őrölt fűszerkeverék
szilvalekvár

Juhtúrós puliszka
1 csomag kukoricadara
fél csomag teavaj
25 dkg juhtúró
25-30 dkg füstölt szalonna

Olvasta már?

Kesztölc hó alatt

Kesztölcön éjjel is havazott. Az Útinform jelentése kiemeli, hogy télies útviszonyokra lehet még számítani több alsóbbrendű úton Komárom-Esztergom megyében is.

Rókát fogtak Kesztölcön

Nemesi Mihály elmondta, hogy a belterületen garázdálkodó rókát csapdával fogták meg, és a Táti szigetre szállították.