Kesztölc Kestúc

keresés

Csolnokon forgatták 1973-ban az Öreg bánya titka című 5 részes ifjúsági tv-sorozatot. Bemutatjuk az egykori helyszíneket ma, és megnézheti a teljes sorozatot is! A filmben szerepel Kern András, Bánhidi László, és Moór Mariann is. Jó szórakozást!

Vajon mit rejt a lezárt bánya, amelynek járatai az országhatáron is átnyúlnak? És ki lehet a mélyben kísértő, titokzatos Rém? Néhány gyerek rettenthetetlen bátorsággal veti bele magát a nyomozásba, amely meglepő fordulatokat és valódi veszélyeket tartogat számukra. És mint minden jó detektívregényben, a végső nagy leleplezés itt is igazi meglepetésként éri az embert. 

Sajnos már nem sok minden látható a filmbeli épületekből, viszont Lacóék háza teljes egészében áll még. Itt lakott Kisvacak is. Az aknatornyot elbontották, a vonatot megszüntették, Lipi bácsi házát elbontották (viszont a mögötte levő épület még áll). A buszparkoló is megvan még a falu közepén. Sőt, ha jobban körüljárjuk a környéket, még a hatalmas kanyarba is belebotlunk, ahol a régi Ikarus busz beért a faluba. (Legendás magyar filmek helyszínei)

 

Olvasta már?