Makovics János Tarnóczi atyát méltatja.

Tarnóczi atya Dorogon született 1929-ben. Esztergomban szentelték pappá 1956-ban. Ezután egy évig káplán volt Ásványrárón, majd 1957-1961 között Esztergom belvárosban. Sokfelé szolgált a hetvenes évek elejéig: Balassagyarmaton, Érsekvadkerten, Nyergesújfalun és Budapesten. 1971-ben helyezték Kesztölcre, ahol 2012-ig szolgált. 2012-ben nyugállományba vonult, és érseki tanácsossá nevezték ki. 2016. június 19-én, a kesztölci római katolikus templomban Gyémánt misét tartott.

Kesztölcön nagyon népszerű volt Tarnóczi atya, nemzedékek emlékeznek rá, én magam is az ő idejében voltam ministráns, elsőáldozó és bérmálkozó. Sokat tett a faluért, az emberekért, segített mindenkinek, akinek tudott és köztudottan "bohókás" volt, ami miatt sokan szerették, mert több volt, mint pap: ember volt a szó legnemesebb értelmében. Mindig vidám és tréfálkozó volt, bárki fordulhatott hozzá gondjaival, bajaival. Hiányzik ma is, sokan emlékeznek rá, anekdotákat mondanak a vele történt dolgokról, és reméljük, hogy még élvezi itteni földi életét.

Isten áldja, és boldog születésnapot kívánok neki!

Olvasta már?

Adventi gondolatok

Kedves Kesztölciek! Visszatekintve a korábbi évekre elmondhatjuk, több mint egy évtizede rendezték a kesztölci önkormányzatok az Adventi Vasárnapokat.

Makovics János : Idősek napja.

Kesztölc Község Önkormányzata és a Kesztölci Szlovák Önkormányzat nevében hosszú, boldog életet és jó egézséget kívánunk ! - olvashatták a 70 év fölöttiek, akik most a járványveszély miatt az elmaradt szokásos műsoros vacsora helyett házhozszállít...

Köszöntő

Mai nap Idézete: „ Ha elfáradtál, mert elmúltak az évek, ne  csüggedj,  keress a korodnak megfelelő szépet”   Kedves Kesztölci Idősek!   A mai napon, az egész világon Önöket ünneplik. Önkormányzatunk is ...