Kesztölc Kestúc

keresés

Ugye abban egyetértünk, hogy gyermekünk egészséges fejlődése és élményekkel teli gyermekkora minden szülőnek egyformán fontos?! A dorogi Sítechnika oktatóinak írása.

Milyen élményeket kap a síeléstől a gyerek?

A gyerekek szeretnek mindent kipróbálni, mindenre felmászni, mindent megkóstolni, megnézni. Imádnak játszótéren játszani. És imádnak csúszni a csúszdán, vagy a jégen. A síelés is egyfajta csúszásélmény a gyerekeknek. Már az első órán kap egy ilyen élményt, és még 10-szer, 15-ször, 20-szor megismétli, mert tetszik neki. Minél többször csúszik annál magabiztosabb lesz, már nem lesz fura, hogy hirtelen „megnőtt a lába” és otthonosan fog mozogni a síléccel. Aztán megtanulja irányítani a sílécet és önállóan siklik a nagypályán is. Büszke lesz magára, sikerélménye lesz és egyre bátrabban, egyre gyorsabban tud majd siklani, ami hihetetlen élményt jelent neki.

Milyen képességeket fejleszt gyerekeknél a síelés?

"Nagyon sok mindenre kihatással van a síelés. Egyensúlyérzék, térérzékelés, mozgáskoordináció, figyelem, koncentráció és még sorolhatnánk" - hangsúlyozzák a síoktatók. Hozzátéve, hogy kihat még a magatartásra, fegyelemre, kitartást fejleszti, szimmetrikusan fejleszti az izomzatot, önállóságra szoktat, precizitást növeli. És ami nagyon fontos: szabadban van a gyermek ősztől tavaszig, amikor egyébként inkább behúzódunk a lakásba.

Hány éves kortól lehetséges a síelés?

3 és fél 4 éves kortól lehet megpróbálni a gyerekekkel a síelést. Ilyenkor, ha esetleg nem akarja a gyermek, nem érdemes erőltetni. 5-12 éves korban ideális a mozgástanulás. De a nagyobb gyerekek és felnőttek is könnyedén megtanulnak síelni, nincs korhatár!

Milyen felszerelés beszerzése szükséges ahhoz, hogy a gyerek síelhessen?

Ahhoz, hogy a műanyag pályán megtanuljon a gyermek síelni, semmilyen felszerelést nem kell vásárolni! A felszerelés hozzátartozik az oktatáshoz. Ha a család hóra megy, akkor is inkább bérelni érdemes. "Mivel nálunk tanul a gyermek síelni, ezért jó, ha nálunk bérelnek sífelszerelést, mert mi tudjuk hol tart, tudjuk mivel síel, tudjuk mi az ideális síléc számára abban a tanulási fázisban, amiben éppen tart. Ha megfelelő méretű és minőségű sífelszerelés van a gyermek lábán, akkor élmény lesz neki is és a szülőnek is a síelés!" - tették hozzá a Sítechnika oktatói.

Ha a gyerek mellett a szülő is kedvet kap a síeléshez, akkor neki milyen lehetőségei vannak, hogy megtanuljon síelni?

A dorogi műanyag pályán felnőtteknek is van lehetőség tanulni. Egyénileg, vagy csoportosan, bármilyen formában. A sípályán világítás van, esti órákban is folyik oktatás. 10-12 óra alatt használható sítudás szerezhető, de lehetőség van a tovább fejlődésre is. Kezdőtől a haladó technikáig mindent meg lehet tanulni a műanyagpályán!

"Ez az 5 kérdés tudjuk, hogy csak a jéghegy csúcsa és rengeteg további kérdés felmerül a síeléssel kapcsolatban. Természetesen síoktatóink a dorogi sípályánkon, illetve a dorogi síboltunkban minden kérdésre szívesen válaszolnak személyesen is, illetve bátran tegye fel kérdését elérhetőségeinken keresztül is ITT. Csoportos és egyéni síoktatással és beiratkozással kapcsolatban ITT minden infó elérhető" - emelték ki a síoktatók!

Olvasta már?