Kesztölc Kestúc

keresés

Kesztölcön mostanában sokan kezdtek újra foglalkozni kertészkedéssel, szőlővel. Őket segítjük Szivek Péter, Légrádi Horkics Angéla és Szilasné Jolsva Júlia növényvédelmi tanácsaival kéthetente.

Most fog virágozni a szőlő, a virágkötődésnek jót tesz a bór alapú lombtrágya. A meleg idő kedvez a lisztharmat terjedésének. Lisztharmat és peronoszpóra ellen kontakt hatású növényvédő szerrel permetezzünk, érdemes odafigyelni, hogy ne folyjon meg a a növényvédő szer, mert perzselést okoz. Kerüljük a szőlő virágzása során a réztartalmú szereket.

Gyümölcsöseinkben elszaporodtak a levéltetvek. A biológiai szerek kedvelőinek ajánljuk a Vektafid A készítményt, míg a hagyományos módon védekezőknek a Mospilan felszívódó rovarölő szer biztosan segít. Elhúzódó cseresznyelégy rajzás várható, érdemes a fák felső koronaszintjébe sárga színű ragacsos lapokat kihelyezni, ezzel megfigyelhetjük a cseresznyelégy rajzását és ha szükséges, rövid élelmezésegészségügyi várakozási idejű rovarölők valamelyikét alkalmazzuk. 

A grafikonon a Pilisi levendula kesztölci meteorológiai állomásának előző két heti hőmérséklet és csapadék mennyiségét láthatják.

Nagy a szárazság, aki tud, öntözzön, minden növény kultúra meghálálja. Érdemes a vegyszerek mellé lombtrágyát vagy növénykondicionálót is tenni, hogy ezt a nagy hőstresszt jobban viseljék, az Amalgerol, a Vuxal és társai segíthetnek ebben.

Részletes növényvédelmi előrejelzésért látogassák a www.novenyvedelem.nak.hu és a www.magyarnoveny-orvos.hu honlapokat.

Olvasta már?

KÖSZÖNETNYILVÁNÍTÁS

KÖSZÖNETNYILVÁNÍTÁS Kesztölc község Önkormányzata, valamint a Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat nevében szeretnénk megköszönni Nádasi Istvánnak a tartós élelmiszergyűjtés megszervezését, továbbá köszönjük az adományozó lakosoknak a sok...

Iskolai étkeztetés

Tisztelt Szülők! 2024. szeptember 03-től biztosított az iskolai étkezés. Kérjük, hogy a szeptemberi étkezési szándékot legkésőbb 2024. augusztus 30-ig szíveskedjenek jelezni Klányi Ottónénak a 30/324-5128 telefonszámon. Az étkezési igényről ki...