Ingyenes levendulaszüretet szerveztek vasárnap délelőtt a Pilis hegység lábánál elterülő Pálos Gyógynövénykertben. A programra szép számmal érkeztek a környékbeli településekről is. Az érdeklődők örömmel vették tudomásul, hogy a gyönyörű környezetben fekvő településen is lehet már levendulát szedni.

A Kesztölci Borklub által szervezett szüreten bárki ingyen szedhetett magának levendulacsokrot, a résztvevőknek csupán egy metszőollót kellett magukkal vinniük. Kisgyermekes családok is kilátogattak a kertbe, akik Nyírő Andrástól, a Virágzó Kesztölc Egyesület elnökétől érdeklődtek a növények iránt. A több sorban megbújó illatos növény felhasználásáról is szó esett, a látogatók csodálkoztak azon is, hogy a kesztölci dombok között nevelt levendulából szörp és szappan is szokott készülni. A hangulatos akcióról mindenki jó kedvvel és boldogan térhetett haza.

Walczer Patrik és Makovics János fotói!

A galéria nagyobb méretű képeinek megnyitásához kattintson az alábbi fotókra. Lapozásához használhajta a navigációs nyilakat, valamint billentyűzetének jobb és bal gombját.