Kesztölc Kestúc

keresés

Cikksorozatunk utolsó állomásához érkeztünk, Kara Józsefné Erikát kérdeztük. Ők sós és édes süteményekkel, illetve tombolán tortával támogatják az eseményt.

Erika első cukrászdáját a 90-es évek végén nyitotta meg Kesztölcön a Tavasz utcában. Gyermekkorában már nagyon szeretett sütni, az alapokat pedig édesapjától tanulta el. Azóta pedig nem csak hogy még egy cukrászdát nyitott Kesztölcön, de Nyergesújfaluban, Lábatlanon és Tokod-üveggyárban is van üzletük. Jelenleg 12 alkalmazottal, köztük három cukrásszal, eladókkal és tanulókkal dolgoznak nap, mint nap.

Erika elmondta, hogy a hagyományos sütemények továbbra is népszerűek, de mivel mindig továbbképzi magát, ezért az újdonságnak mondható francia desszertjei is nagyon kelendőek. De a kedvencek között szerepel a saját fejlesztése a Kesztölci Krémes és a szlovák, káposztás kelttésztás sütemény a Kapucnyik.

Egyébként tavaly decemberben egy igényes, gazdagon illusztrált album jelent meg "Magyar cukrászdák és kávéházak" címmel. A válogatásba pedig az Erika Cukrászda is bekerült!

Erika a Pilisi Szlovákok Batyus Báljára sós és édessüteményekkel készül, illetve a tombolán egy finom tortáját is megnyerheti a szerencsés.

Olvasta már?

Fővárosi Törvényszék 38.Fpk.1602/2015/889. végzése

A Fővárosi Törvényszék a QUAESTOR Értékpapírkereskedelmi és Befektetési Zártkörűen Működő Részvénytársaság "felszámolás alatt" (1071 Budapest, Damjanich utca 11-15. 1. em. 124. ajtó) adós ellen indított felszámolási eljárásban a felszámo...

VERSENYKÉPES JÁRÁSOK PROGRAM 2025

  A vidéki Magyarország élhetőségének és népességmegtartásának támogatása, a városok és községek kiegyensúlyozott fejlődésének biztosítása, valamint a települések közötti térségi együttműködések ösztönzése érdekében Magyarország Kormán...