Kesztölc Kestúc

keresés

A MOL elnök-vezérigazgatója Kesztölcön kezdte a karrierjét, halőrként, elletőként. A Heti Válaszban így emlékszik ezekre az időkre

„Egykor ellető voltam a kesztölci Jó szerencsét! termelőszövetkezet szarvasmarhatelepén. (...) Édesapám állatorvos volt, a környező falvakban dolgozott, a két bátyám azonban elfajzott, nem vette át tőle az »ipart«. Úgyhogy nekem már mindenképpen állatorvosnak kellett volna lennem. Jelentkeztem is az egyetemre, és mivel kevés pontot vittem a középiskolából, viszont a felvételi vizsga jól sikerült, közölték: jöhetek, de előtte egy évet dolgoznom kell. Így lettem ellető. Közben találkoztam egy korábbi évfolyamtársammal, leültünk sörözni, elmesélte, hogy ő a Közgázt csinálja, ami nagyon jó hely, alig kell bejárni az órákra. Felcsillant a szemem, arra meg pláne, hogy matek és történelem a két felvételi tárgy. Bár a neveltetésünkben nem volt benne, hogy édesapámnak lehet nemet mondani, én közöltem: nem leszek állatorvos" 

Olvasta már?

Klányi Sándor

Kedélyes örökmozgó, keménykötésű, mintha Bruce Willis egyik filmjéből lépett volna elő. Kesztölc polgármestere volt 1999-től 2006-ig.

Gimeskövi Károly

Gimeskövi Károly, mezőgazdasági mérnök, szőlő- és bortermelő, a pilisi táj szerelmese.  A helyi termelõszövetkezet átalakulásakor kezdett az egykori TSZ-elnök a borászattal foglalkozni....

Fuzik János

1957-ben született Kesztölcön, újságíró. 1999-től az Országos Szlovák Önkormányzat elnöke. 2014-től a Parlament Magyarországi Nemzetiségek Bizottságának elnöke.

Csapó Csaba

Csapó Csaba történész Kesztölcön él, az ELTE-n tanít, az első világháború előtti korszak magyar történetével foglalkozik. Alábbiakban az önéletrajza.

Nyilasi Tibor

Nyilasi Tibor festőművész, neki köszönhetjük a kesztölci templom hatalmas freskóját. 2015-ben halt meg.