Kesztölc Kestúc

keresés

Nagyváriné Radovics Angelika beszámolója a sikeres pályázatról.

Tengerecki Alapítvány

www.tengereckialapitvany.hu

Óriás Társas – Játsszunk egy nagyot!

 

2015 őszén pályáztunk a Tengerecki Alapítvány által meghirdetett pályázatra, nyertünk. Az óvodai gyermeknap programját szerettük volna színesíteni ezekkel az óriás méretű társasjátékokkal. Május közepén megkerestek minket, hogy amennyiben más időpont is megfelel, a szerződésben foglalt 4 játék helyett 6 játékot hoznak cserébe. Természetesen éltünk a lehetőséggel, így kicsit megnyújtottuk óvodásaink számára a gyermeknapot, péntek és szombat után hétfőn is színes programmal szórakoztattuk a gyermekeket. Néhány lelkes szülővel együtt gyorsan megismerkedtünk az egyes játékok szabályaival és velük együtt irányítottuk a játékot.

A következő játékokat próbálhattuk ki:

- Tengerecki Vizes Társas
- Űrhajós Társas
- Tengerecki Bevásárlós Társas
- Óriás Szivárvány Peca
- Óriás Labirintus.
- Tengerecki Turista Társas


Két játékot a tornaszobában, egyet a nagycsoportos öltözőben, hármat pedig az udvaron állítottunk fel. Óvodásaink kisebb csoportokban próbálták ki a játékokat, a kisebbek inkább a Szivárvány pecával, Bevásárlós társassal és a Labirintussal játszottak.

 

Az Űrhajós Társas inkább a nagycsoportosokat érdekelte.

A Labirintus minden korosztálynak megfelelt, kicsik és nagyok egyaránt szívesen próbálkoztak, többször visszatértek. A nagyok bekötött szemű társukat ügyesen navigálták, közben gyakorolták az irányokat.

Legnagyobb sikert a Szivárvány Peca aratta, ami annak is köszönhető, hogy különböző nehézségi fokozatai vannak, így minden korosztály számára szórakoztató.

 

Az egész délelőtt játékkal telt, gyerekek és felnőttek egyaránt kellemesen elfáradtak.