Kesztölc Kestúc

keresés

Dr. Magyar Pál atya szervezésében részt vettünk egy csodálatos zarándoklaton a Szent Kelemen Plébánia híveivel. Egy hatvanfős buszt töltöttünk meg Pünkösd hétfőn. Baloghné Kurucz Bernadett beszámolója

Első állomásunk Győrött volt, ahol a belvárosban megtekintettük a XIII. században épült Nagyboldogasszony Székesegyház Bazilikát, ami rendkívüli szépségű kegyhely: itt található Szent László hermája; ill. a vért könnyező Szűzanya kegykép is, melynek tiszteletére Pál atya misét is tartott.


Pannonhalmára indultunk tovább; szebb időt nem is kívánhattunk volna magunknak. A parkolótól az erdőn át kiépített út vezetett a főbejáratig, ahol fiatal, kedves tárlatvezető kísért bennünket végig az apátság látogatható részein: megnéztük a templomot - ahol ismét misét tartott az atya -, ill. lementünk az altemplomba, végigmentünk a kerengőn, és megtekintettük a könyvtárat. 


Következett az arborétum megtekintése ill. a gyógynövénykert látogatása, ahol szintén végigkísért bennünket az idegenvezetőnk, bőven kifejtve a kertben található gyógynövények hasznosságát, szerepét.

A nap lezárásaként megmutatták nekünk a gyógynövény lepárlási folyamatot, a helyben készült kézműves különlegességeket; melyet megkoronáztak egy csokoládé kóstolóval is.

Rendkívüli élményben lehetett részünk, nagyon köszönjük Pál atyának ezt a kitűnő utat és szervezést!

Olvasta már?

Makovics János: Mélyúti Mária

A két kápolna merőben különbözik egymástól. Más jellegű az építése, mégis összhangban vannak. A nem hívő embert is áthatja valami lelkiség ebben a félhomályos ,romantikus helyen.

2. Az Újszövetség húsvétja

Jézus a lakoma borára azt mondta: "ez az Én Vérem, az Új Szövetségé". Ezzel Új Szövetséget hozott létre, azok közösségét, akik hisznek Őbenne, Őhozzá tartoznak, és Általa az Istenhez.

1. Az Ószövetség húsvétja

A Húsvét ünnepének gyökerei az Ószövetségbe nyúlnak vissza. Az Ószövetség Húsvétja az Egyiptomból való kivonulás volt.