VendéglátásErika KávézóKara Erika és Kara József2517 Kesztölc, Szabadság tér 14.06/30-310-5672Hétfő-Péntek: 9-19
Szombat-Vasárnap: 8-19
emailfacebook
VendéglátásErika CukrászdaKara Erika és Kara József2517 Kesztölc, Tavasz utca 7.06/30-310-5672emailfacebook

Közismert az Erika Cukrászda, mégis szeretném ha röviden bemutatkoza ki az Erika,és miként lett cukrász ?

Dorogon születtem, négygyermekes családban nevelkedtem. Édesapám nagyon szeretett sütni, főzni, és talán a lelkesedést is tőle örököltem a süteménykészítés iránt. Már gyermekoromban is szerettem otthon sütni. A lépcsőházat ahol laktunk a finom sütemény illata járta át többnyire. Amikor az iskolaválasztás ideje jött el, nem volt kétségem, hogy melyik szakmát választom. A tanulóéveimet Esztergom - kertvárosban a Kovács Cukrászdában töltöttem. Nagyon sok mindent megtanultam a szakmáról és elsajátítottam. A szakma iránt nagy volt a lelkesedésem és a szorgalmam is egyaránt. A vállalkozásunk nagyon családias,a férjem a fagylaltot készíti, Erika lányunk az üzletek irányításában segít. Dávid fiúnk pedig a sütemények kiszállításában segédkezik. A dolgozókkal nagyon jó a kapcsolatom, mondhatnám hogy baráti is.

Mi inspirálta arra hogy önálló üzletet alakítson ki, sőt, úgy tudom már nem csak falunkban van üzletük. Nehéz volt a "belevágás" ?

A tanulóévek elteltével szakmunkásként ott maradtam a cukrászdában. 23 éves koromban férjhez mentem.Majd ezután megszületettek a gyerekek és ekkor el is döntöttük a férjemmel hogy önálló vállalkozásba kezdünk. A házunkat is úgy kezdtük építeni, hogy az alsó szint a cukrászműhely illetve a cukrászda kialakításával. 2000-ben mestervizsgáztam, és megnyitottuk az első üzletet kesztölcön.

Milyen volt a fogadtatás, a kezdeti időszak, s bíztak e abban, hogy faluhelyen képes megélni egy cukrászda, hiszen még ma is sokan otthon sütnek maguknak.

Sok időnek kellett eltelnie hogy elfogadjanak a faluban, de érdemes volt türelemmel kivárni. A környékről sok vállalkozás keresett hogy készítsek süteményt, viszonteladásra is. Ebből is fakadt az ötlet és a lehetőség hogy Nyergesújfalun nyissunk üzletet. 2013 augusztusában nyitottu meg a harmadik üzletünket Kesztölc központjában, Erika kávézó néven. Azt gondolom, ez nagyon jó választás volt, hisz próbáltunk szép színvonalas ,elegáns üzletet kialakítani, és véleményem szerint ez sikerült is.

Nagyon széles a választékuk, és mi alapján állítják össze, tudják már hogy mi az ami "kell" az embereknek,s mennyire befogadóak az újfajta süteményekre ?

Nagyon sok féle süteményt készítünk, és próbálok változatos ízeket összeállítani.

Tiszteletre méltó hogy a faluban levő gazdálkodók saját termékeit is felhasználják : honnan jött ez a ötlet ,mely mindenki számára kedvező.

Szeretem a helyi termékeket, tej, túró, dió, méz, joghurt állandó vásárlója vagyok. Mert az elvem az, hogy csak a jót adjuk az embereknek.

Hány alkalmazottjuk van, és a faluban készítik a süteményeket ? Úgy tudom kiszállítást is vállanak.

Jelenleg hat fő tanulóm és nyolc fő alkalmazottam van. Természetesen a helyi munkavállalókat próbálom alkalmazni.

Nagyon hangulatos a cukrászda, és jó helyen is van. Köztudott, hogy állandóan felajánlanak süteményeket, tortát, ha van valami esemény a faluban : kinek az ötelete volt ez ?

A segítségnyújtás gyerekkoromra nyúlik vissza. Már akkor gyerekfejjel is sokat segítettem idős embereknek. Itt a faluban nagyon sok olyan család van, akinek jól esik a segítség. Innen is jött az ötlet, hogy megszervezzük a jótékonysági bálokat és természetesen a gyermeknapokat.

Milyen visszajelzéseket kap az emberektől, és szoktak e javasolni új dolgokat ?

Az emberek visszajelzése többnyire pozitív és elégedettek. Nyitott vagyok az új dogokra és ötletekre.

Mi volt eddig a legkisebb és legnagyobb torta amit készítettek ?

A legkisebb tortám egyszemélyes , a legnagyobb pedig épp hogy kifért az ajtón.

Mint vállalkozó, miként látja helyzetét, "hivatalos" szempontból, nehéz e folyamatosan megfelelni a követelményeknek ?

Én mint vállalkozó folyamatosan próbálok fejlődni, a hibáimból tanulni, és arra törekedni, hogy mindig elégedett, mosolygós vásárló lépjen ki az üzleteinkből.

Tiszteletre méltó az a hosszú lista, hogy mennyi mindent támogatott : óvodai játékokra,első jótékonysági bál, védőnői szolgálat, a művelődési ház színpadi függönye, kamerarendszer, idősek otthona,és családok támogatása, mindezek nagyon jelentős összegek, és evvel példamutató emberségből, szolidaritásból. Bármilyen esemény van a faluban, mindig felajánl egy tortát is.

Olvasta már?

Kocsma: Sport söröző

cím: 2517 Kesztölc, Esztergomi utca 15. nyitva tartás: H-Cs: 7-22  P-Szo:7-24      V: 7-22

Étterem és panzió: Kostel

Cím: 2517 Kesztölc, Klastrom utca 2. Facebook Telefon: 06 30 487 1965 Kesztölc Árpád-kori nevére utalva nyit júniusban a Klastormpuszta felé vezető út mellett a Kostel panzió. Romantikus adottságok, igényes elképzelések.