Egy héttel ezelőtt, egy gyanútlan sétából egész dráma kerekedett amikor S. Karina az árokban egy szatyornyi kiskutyát talált.

Október 8-án S. Karina esti sétája közben furcsa hangokra lett figyelmes egy árokból. Amikor közelebbről megnézte mi lehet az, megdöbbenve vette észre a becsomózott szatyorban a 9 darab 1 napos kölyökkutyát. 

Hazasietett a csöppségekkel, majd Facebookon kért segítséget,hogy szoptatós anyát találjon a kicsiknek. Hosszú éjszaka elé néztek a tesók. A túlélésért küzdött mindenki. Míg Karina etetett és gondozott a Facebookon is több mint négyezer megosztást kapott a poszt. M. Heni egész éjjel telefonált hátha sikerül valami megoldást találni. Aztán a megosztások által reggel végre befutott egy hívás. Piliscsabán van szoptatós anya. A kicsik egyből indultak is.

Viszont az éjszaka folyamán tippek érkeztek, hogy honnan is kerülhettek az árokba. Aznap reggel többen is kiskutyasírást hallottak egy ház udvaráról. Míg a kiskutyák úton voltak a pótmamához addig M. Heni, M.Niki és B. Katica az anya felkutatására indultak. Nem található automatikus leírás.

Miután meglett az anya és nyilvánvalóan nem voltak ott a kicsik G. Szabolcs a délelőtt folyamán kihívta a rendőröket és sikerült elintézni, hogy a "gazda" lemondjon az anyáról. Ekkor Pálmai Andrea a Bogáncs Kisállat Alapítvány vezetője elindult, hogy az anyát is biztonságba helyezze. Közben elkezdtük szervezni a kicsik egyesítését az anyjukkal. Ez másnap reggel szerencsésen bekövetkezett.

Viszont tudtuk, hogy több kiskutya született....harmadnap jelentkezett egy hölgy K.Edina, hogy ő is talált három kicsit az árokparton. Hamar kiderült, a hiányzó kicsik azok. Szerencsére az ő kutyájuk szuper pótmama lett így ők Kesztölcön maradtak.

A történet végéhez közeledve viszont szép lassan a rossz hírek is érkeztek. A kesztölci 3 pici feladta a harcot és a menhely is kettővel kevesebb lett a létszám. Rhoda, az anya bélgyulladással küzd, de szerencsére napról napra jobban van és neveli a hét megmaradt picit.

 

A három kisfiú és négy kislány, november végétől várja a gazdijelölteket a Bogáncs esztergomi telephelyén.

Olvasta már?

Felhívás földterület rendezésre

Többen jelezték Kesztölcön is, hogy felhívást kaptak a katasztrófavédelemtől, hogy tegyék rendbe a földterületüket. Az felhívás okáról Siska Gábort, illetve a katasztrófavédelmi igazgatóságot kérdeztük.

Védett állatok a kertünkben

A természet körbeölel minket a kertben és a ház körül is. Némelyikről nem is tudjuk, hogy mekkora eszmei értéket képvisel, hiszen olyan gyakorisággal találkozunk velük. Nézzük, mikkel találkozhatunk az udvarunkon.

Tavaszi szünet a könyvtárban

A tavaszi szünet ideje alatt, a kesztölci könyvtár április 18-ától, csütörtöktől zárva tart. Nyitás: április 23. kedd!