A legutóbbi dorogi testületi ülésen jelentette be Hubácsek Sándor elnök, hogy feloszlott a Dorogi Szlovák Önkormányzat - jelentette a Dorogi Medence portál

Hubácsek Sándor elmondása szerint már megöregedtek a tagok és többen betegek is lettek, ezért nem tudják folytatni a tevékenységüket, így megszüntették a működésüket.

A Dorogi Szlovák Önkormányzat 2002-ben alakult, a testület pedig 5 főböl állt. 2014-ben is már nehezen adták be a derekukat, hogy újra induljanak, de a Megyei Szlovák Önkormányzat kérésére vállalták a megméretettetést, hiszen minimum 10 helyi szlovák önkormányzatnak kell lennie a megyében, hogy alakulhasson megyei önkormányzat.

A Dorogi Szlovák Önkormányzat 16 év alatt 15 millió forintból gazdálkodott, ennek a nagy része állami támogatásból jött össze, de a várostól is kaptak juttatást. A pénzt működésre és feladatalapú munkára költötték, de ebből fedezték tanulmányaikat Magyarországon, Szlovákiában és Csehországban is. Mindemellett a város három iskoláját minden évben ajándékkönyvekkel támogatták.

Fotó: Szlovákok Bálja Dorogon

Olvasta már?

Kesztölc hó alatt

Kesztölcön éjjel is havazott. Az Útinform jelentése kiemeli, hogy télies útviszonyokra lehet még számítani több alsóbbrendű úton Komárom-Esztergom megyében is.

Rókát fogtak Kesztölcön

Nemesi Mihály elmondta, hogy a belterületen garázdálkodó rókát csapdával fogták meg, és a Táti szigetre szállították.