Az esztergomi városi kerékpárút építésére három cégtől érkezett ajánlat (220-250 millió forintos kivitelezési díjjal): C-Sped 84 Kft, Kiszi-Kő Plusz Építőipari Kft, Pilarin Építő Kft. Amennyiben sikerül elfogadni az egyik ajánlatot, akkor hamarosan meg is kezdődhetnek az adott útszakasz tervezése.

Esztergom Város Önkormányzata által kiírt közbeszerzési eljárással kapcsolatban lezárult az első szakasz, hiszen szeptember 27-éig adhattak a vállalkozók ajánlatot a hivatásforgalmú kerékpárút építésére a Belváros és az Ipari Park között.

Az eljárásban szerepeltek szerint a nyertes pályázónak az alábbiakat kell elvégeznie: Hivatásforgalmú kerékpárút építése a Belváros és az Ipari Park között. Építési engedélyköteles építés 1821,57 m hosszban (a Kirchhoff Hungária Kft. telephelyének bejáratától a Szent Anna temető (volt Csalamádé temető) épített járda burkolatáig). Nem építési engedélyköteles szakasz építése 2 497,59 m hosszban (- mely nem önálló kialakítású kerékpárforgalmi létesítmény - kezdő szelvénye a Kis Duna sétány és Lőrinc utca (Bottyán híd) keresztezésétől kezdődik és a Mátyás király utca és Áchim András utca keresztezésétől északra végződik. Forgalomtechnikai megvalósítás, 1 db buszöböl építése, 1 db (Terézia utcában 16 férőhelyes) kerékpárparkoló építése.

A NIF Zrt. által, az Elektronikus Közbeszerzési Rendszerben megjelent eljárások szerint az EuroVelo 6 kerékpáros útvonal Rajka - Halászi/ Halászi - Győrzámoly/ Győrzámoly - (Győr) – Gönyű közötti szakaszainak, illetve a Lábatlan-Esztergom és a Komárom-Dunaalmás szakaszának a tervezésére és az ezzel kapcsolatos kiviteli tervek elkészítésére lehet pályázni.

Olvasta már?

Körzeti orvosunk tanácsai

Közeleg a tavasz, Dr. Bús János körzeti orvost kérdeztük, hogyan őrizzük meg egészségünket a tél végén.

Hulladékok begyűjtése Klastrompusztán

Február 12-én, kedden, Kesztölcön a hétfői szemétszállításból kimaradt területeken begyűjtötték a hulladékokat, viszont a klastrompusztai utcák továbbra is elérhetetlenek.

Szlovák bál támogatója: Erika Cukrászda

Cikksorozatunk utolsó állomásához érkeztünk, Kara Józsefné Erikát kérdeztük. Ők sós és édes süteményekkel, illetve tombolán tortával támogatják az eseményt.