A csurgói buszmegállónál egy életerős fa állapota hirtelen megromlott. Sajnos elpusztult, melyet ki kellett vágni. A fa kivágásánál viszont kiderült, hogy nem természetes módon következett be a pusztulása.

Vélhetően az ismeretlen tettes a fát el szerette volna távolítani a helyéről, valamilyen oknál fogva zavarhatta őt. Az említett fa kivágása során kiderült, hogy több helyen megfúrták a törzsét, ahova olajat fecskendeztek be, ezzel megölve a fa „vérkeringését”.

Vöröskői István polgármester elmondta, hogy Kesztölc Önkormányzata ismeretlen tettes ellen feljelentést tesz.

Hozzá kell tenni, nagyon szomorú, hogy az egészséges fákat is egyesek tönkre akarják tenni. Egy fa nyáron nem csak a széndioxidtól mentesít minket, hanem annyival hűti a környezetét, mint két klímaberendezés.

 

Olvasta már?

Tanári állás a kesztölci iskolában

Esztergomi Tankerületi Központ a Közalkalmazottak jogállásáról szóló 1992. évi XXXIII. törvény 20/A. § alapján pályázatot hirdet Kesztölci Kincses József Általános iskola testnevelés-biológia vagy testnevelés- földrajz szakos tanármunkakör be...

Kátyúzási munkálatokat végeznek Kesztölcön

Vöröskői István polgármester elmondta, hogy 1,5 millió forintos önkormányzati forrásból kátyúzási és útburkolatjavítási munkálatokat végeznek a falu több útszakaszán, többek között a Klastromi úton is.

Oroszlánok a könyvtárban!

Meseolvasással és kézműves foglalkozással folytatódott az Országos Könyvtári Napok sorozat kedden, a kesztölci könyvtárban. Klinger Ági beszámolója!