Makovics János javaslata a néhai szalmatankunkkal kapcsolatban.

Volt anno a nagy népszerűségnek örvendő szalmabálás tankunk a falu bejáratánál. Ama 56-os esemény emlékére, és a legenda életbentartása végett. A szalmabála idővel tönkrement és a tank is eltűnt, csak fényképek sokasága őrzi emlékét.

A Külön Köztársaság tábla megvan még, hiszen az időtálló. De ezt sokan nem veszik észre. Ezért ötletként, mi lenne ha a szalmatank helyén elhelyznének egy óriásplakátot amiket az utak szélén látunk, és állandóan ott lenne, rajta pedig egy fénykép a szalmatankról. Ez elég látványos lenne, sokan észrevennék, és méltó emlék is lenne a falunak.

Nyilván megvan ennek is a sokféle engedélyszerzési hercehurcája, és a óráiásfénykép elkészítése és maga a plakát és helyének, anyagának a költsége, de ez egyszeri beruházás lenne, és időtálló. Talán jó lenne elgondolkodni ezen, hogy legyen egy a szalmatankot megörökítő óriásplakát az eredeti helyén.

Olvasta már?

Makovics János : Nyárelő

Közeledik mint hosszabbodó estek, nyárelő víg mezők - erdők hangjai. Fénysugár naponként ismétli magát, fel a hegyre , ki a mezőre , utcáról utcára biciklizni , megállva olykor beszélgetni...csendes , nyugodt falusi romantikában ...

Makovics János : Évnek végefelé

Múltak napok ismét , évszakok járása szerint , megannyi létnek megélve adott perceit , melyek emlékben maradnak , bennünk. Sok volt mi szép, rossz, kaptunk és adtunk jót - rosszat,...