Kesztölc Kestúc

keresés

Kesztölc település Önkormányzata az elmúlt időszak vízkárainak kezelése és a kártételek csökkentése érdekében ütemezetten korszerűsíti a belterületi csapadékvíz elvezető rendszereit azon társadalmi és gazdasági igény megvalósítása érdekében, hogy a lakó- és közösségi ingatlanok védelme hosszútávon megoldott legyen.

2019-ban elkészült Kesztölc Vízkár-elhárítási terve. I. ütemben 2020-ban nyert támogatási forrásból a csapadékvíz elvezető rendszer tervezett rekonstrukciója valósul meg.

Kesztölc csapadékvíz-elvezetésének fejlesztése II. ütem

Pályázati azonosító: TOP-2.1.3-16-KO1-2021-00041

Kedvezményezett: Kesztölc Község Önkormányzata

Támogatás összege: 50 000 000 Ft

Támogatás mértéke: 100%

Projekt címe: Kesztölc csapadékvíz-elvezetésének fejlesztése II. ütem

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2023.09.30

 

Jelen projekt a komplex vízkárelhárítási terv II. üteme. A fejlesztéssel érintett terület nem gazdasági övezetben van, de lakóházas övezetet, illetve közintézményeket érint. A tervezett fejlesztés a vizek kártételeinek csökkentéséhez hozzájárul.

Jelen projekt keretében a belterületi útról az összegyűjtött csapadékvíz a Bánk Bán utca észak-keletről dél-nyugati irányban, a 45-81-ig számmal jelölt telkek, illetőleg a Petőfi Sándor utca észak-keletről dél-nyugati irányban a 32-72/b. számmal jelölt telkek között elhelyezkedő földárok segítségével, annak rekonstrukciójával lenne elvezetve végső befogadó helyére a Malomréti patakba.

A projekt vízkár eseménnyel sújtott településen valósul meg. 18/2003. (XII. 9.) KvVM-BM együttes rendelet szerint Kesztölc ár- és belvíz veszélyeztetettségi alapon történő besorolás szerint „nem veszélyeztetett, de a település csapadékvíz-elvezetés fejlesztésre szorul a településen történt víz okozta káresemények miatt.

 A projekt megvalósítása során földmedrű nyílt és burkolt árokrendszer kerül kialakításra a vizek helyben tartása érdekében.

A beruházást Kesztölc Község Önkormányzata és Komárom-Esztergom Megyei Területfejlesztési Kft. konzorciumi formában valósítja meg.

Kesztölc Község Önkormányzata csapadékvíz elvezetésének fejlesztésének II. üteme névre keresztelt projektje az indikátor mutatóval összhangban; „Bel- és csapadék- vízvédelmi létesítmények hossza” megnevezéssel összesen 735 fm vízvédelmi létesítmény építését vállalja a projekt befejezéséig.

Kivitelezés 50 % 

Kivitelezés 100 % 

 

Szemléletformálás 

 

 

 

 

Olvasta már?

A Kesztölci Kiserdei Óvoda felújítása

Kedvezményezett: Kesztölc Község Önkormányzata Projekt címe: A Kesztölci Kiserdei Óvoda felújítása Támogatás összege: 300 000 000 Ft Támogatás mértéke: 100% Projekt azonosítószáma: TOP_PLUSZ-3.3.1-21-KO1-2022-00013 Projekt hely...

Kesztölc csapadékvíz-elvezetésének fejlesztése

Pályázati azonosító: TOP-2.1.3-16-KO1-2020-00028 Kedvezményezett: Kesztölc Község Önkormányzata Támogatás összege: 30.000.000 Ft Támogatás mértéke: 100% Projekt címe: Kesztölc csapadékvíz-elvezetésének fejlesztése A projekt tervezet...