Kesztölc Kestúc

keresés

A közmeghallgatáson huszonhárman vettek részt. Vöröskői István polgármester és a testület bizottságainak elnökei felvázolták a falu helyzetét, elmúlt egy évét. A közönség soraiból számos konstruktív kérdés és javaslat érkezett. Radovics Istvánné összefoglalója.

Megtartotta a Kesztölci Önkormányzat a törvény által előírt 2016 évi közmeghallgatást. Az eseményre a meghívást kapott három közszolgáltatást végző cég a közvilágításért felelős Estivill, a Magyar Állami Közútkezelő Vállalat és a Volán. A meghívottak közül a Volán képviselője jelent meg a Közútkezelő közölte, hogy a megadott időpontban nem tud eljönni, de írásban válaszol a felmerülő kérdésekre, az Estivill pedig nem reagált a meghívásra.

Polgármester Úr tájékoztatta a résztvevőket az eltelt nyolc hónap gazdálkodásáról és az ebben az évben bevezetett ingatlanadó jelenlegi összegeiről.

Ezután a Szociális Bizottság elnöke Kara József mutatta be a bizottság munkáját, kiemelve azt, hogy az év közben végzett rendeletmódosítás emelte a lakástámogatási kiadások összegét, a tervezettnél nagyobb támogatást kapott a helyi Sportegyesület és beiskolázási és támogatást kaptak a helyi iskolába és óvodába járó rászoruló gyermekek. Van lehetőség arra is, hogy az önkormányzat támogassa a rendkívüli élethelyzetbe került lakókat.

Szivek Péter a Pénzügyi Bizottság elnöke, kiemelte a pályázatok által nyújtott lehetőségeket. Véleménye szerint a falu lakói csak 10 %-át látják a mögöttük lévő háttérmunkának. Megragadunk minden lehetőséget, a határon átívelő Interreg 2016 EU. Pályázaton is indultunk. Foglalkozunk a Piliscsév –Kesztölc közötti régi út felújításával, de már látható, hogy a magas önrész miatt kivitelezhetetlen lesz.

Kochnyák Sándor tájékoztatást adott az Ügyrendi Bizottság munkájáról, amelynek legfontosabb feladata az önkormányzati törvényesség megtartása. A képviselői vagyonnyilatkozatok ellenőrzése, a közmeghallgatás törvényes lebonyolítása. Szót ejtett számos idei önkormányzati rendezvényről is.

Simonek Antal a Településrendezési Bizottság elnöke kitért a Vis Maior-ok következtében végzett munkákról, és figyelmeztette a résztvevőket arra, hogy év végéig van lehetőség a zártkerti földek művelésből való térítésmentes kivonására a Földhivatalnál.

A Volán képviselője elmondta, hogy a buszmenetrendek változtatásánál javaslatot tesznek a KTI- nej, akik elbírálják, majd továbbítják a minisztérium felé. Az Esztergom-Budapest vasút villamosítási program befejezése után lehetővé válna a dorogi vasútállomáshoz ráhordó járatok bevezetése, hiszen a vasút, az okmányiroda és az egészségügy ellátás így válna a Kesztölciek számára elérhetőbbé.

Itt került szóba Polgármesteri tájékoztatásként a tervezett R-11-es Esztergomot Zsámbékkal összekötő út községünket érintő szakasza, melynek során két, nem szintbeli csomópont kialakítására kerül sor.

A hallgatóság soraiból számos kérdés, és jobbító szándékú javaslat érkezett. Például történjen meg a község útjainak közlekedési szempontú felülvizsgálata. Pótolni kell a hiányos közlekedési táblákat, illetve újakat kell kirakni, megoldandók felfestések a felújított utakon. Más hozzászóló aktuálisnak találta a Polgármesteri felszólítást a helytelen utak melletti parkolás megszüntetésére.

Mivel a Takarékszövetkezet által kihelyezett pénz automatából gyakran lehetetlen pénzt kivenni, a hallgatók javasolták, az önkormányzat vegye fel a kapcsolatot más pénzintézetekkel is. Végezetül a helyi Sportegyesület jelenlegi helyzetét elemezték a résztvevők

 

Olvasta már?

A Kesztölci Kiserdei Óvoda felújítása

Kedvezményezett: Kesztölc Község Önkormányzata Projekt címe: A Kesztölci Kiserdei Óvoda felújítása Támogatás összege: 300 000 000 Ft Támogatás mértéke: 100% Projekt azonosítószáma: TOP_PLUSZ-3.3.1-21-KO1-2022-00013 Projekt hely...

Kesztölc csapadékvíz-elvezetésének fejlesztése II. ütem

Kesztölc csapadékvíz-elvezetésének fejlesztése II. ütem Pályázati azonosító: TOP-2.1.3-16-KO1-2021-00041 Kedvezményezett: Kesztölc Község Önkormányzata Támogatás összege: 50 000 000 Ft Támogatás mértéke: 100% Projekt címe: Kesztölc ...

Köszönet nyilvánítás a kesztölci lakosoknak

Kesztölc község Önkormányzata, valamint a Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat nevében szeretnénk megköszönni a kesztölci lakosoknak a tartós élelmiszer gyűjtést, valamint a felajánlott élelmiszer utalványokat, mellyel szebbé tehettük a községü...

Köszönet nyilvánítás a cipős doboz akció szervezőinek

Kesztölc község Önkormányzata, valamint a Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat nevében szeretnénk megköszönni a cipős doboz akció szervezőinek és adományozóinak azt a rengeteg ajándékot, mellyel szebbé tehettük a községünkben élő rászoruló gyer...