Húsz éves együttműködést erősítettek meg Búcs, Felsőkirályi és Kesztölc polgármesterei. A kenyérszentelés után átadták az idei kitüntetéseket, majd a Pávakör énekelt az ünneplőknek. 

2016. augusztus 19-én a szokásokhoz híven megtartották az ünnepséget, ami a Szabadság téren kezdődött  Itt megerősítette a három polgármester a húsz éves együttműködést, mely összekapcsolja a falukat, - Búcs , Felsőkirály és Kesztölc - kölcsönösen segítve, támogatva egymást, kulturális és egyéb téren is. Klinger Ágnes bevezetője ​ után a polgármesterek mondták el beszédüket, majd átvonult az ünneplő sereg a Községi Klub előtt felállított színpadhoz, ahol folytatódott az ünnepség.

Nagyon jól elkészítették a színpadot és környezetét, az időjárás is kedvezően alakult. Dr.Magyar Pál plébános röviden szólt az egybegyűltekhez, és megáldotta az asztalon szépen elrendezett kenyereket. Folytatásként harmonikás zenét hallhattunk Geiszler Dóra és Nagyvári Lajos előadásában. Ezután Radovics Istvánné alpolgármester és Vöröskői István polgármester tartott kis beszédet. 

A kesztölci Pávakör énekelt a megszokott nívós színvonalon. Ezután az 1996-ban alapított "Kesztölc Községért Emlékplakett"-eket adták át Bárkányi Valkán Zoltán írónak és Szíjjártó Árpádnak, a Kesztölci Hírnök szerkesztőjének. Az Év Embere kitüntetést Nyírő András kapta. A csévi Kolibri táncegyüttes kesztölci tagjai, Chrompota Kata, Simonek Panna, Simon Sára és Simonek Petra emlékplakettet kaptak  A Példás porta, takaros ház címet özvegy Bujna Istvánné és Árendás Ferenc vehette át. 

A Pávakör vidám hangulatot teremtett a kitüntetetteknek és a közönségnek, majd sor került a kenyér felszeletésére és szétosztására.

 

Olvasta már?

Radovics Józsefné 90 éves

Családja körében ünnepelte 90. születésnapját Radovics Józsefné. A jó hangulatú ünnepségen a képviselő-testület tagjai átadták a jubileumi oklevelet és az önkormányzat ajándékait.

Mihov-Pánczél Marianna Komárom-Esztergom Megye kézművese

A tatabányai Vértes Agorájában tartotta ünnepi közgyűlését a megyei önkormányzat - a nagyszabású gálán 23 kitüntetést adtak át. Mihov-Pánczél Marianna kiváló munkáját a Komárom-Esztergom Megye kézművese díjjal ismerték el!

Pilisi Sziklák Natúrpark

Szeptember 25-én, ünnepélyes keretek között alakul meg a Pilisi Sziklák Natúrpark. Kosztkáné Rokolya Bernadettel, Piliscsév polgármesterével és Nyírő Andrással, a Virágzó Kesztölc Egyesület elnökével beszélgettünk a natúrparkról.