A hétvégén közel 900 aláírást gyűjtöttek össze a torony ellen tiltakozók. Az aktivisták utcáról utcára jártak, a kesztölci boltokban, szórakozóhelyeken is alá lehetett írni. A legtöbb aláírást a búcsúban gyűjtötték.

A tiltakozók Facebook csoportjában ezt a közleményt adták ki:

Aláírásgyűjtés részeredménye: 897 aláírás! Örömmel tudatjuk minden kedves érdekelttel, hogy a falu lakosságának összefogása következtében, és lelkes önkéntesek fáradhatatlan munkájának eredményeképpen jelen állás szerint ezidáig, azaz két és fél nap alatt 765 szavazati joggal rendelkező felnőtt korú kesztölci lakos támogatta aláírásával petíciónkat, melynek célja, hogy a tervezett Telenor torony ne épülhessen lakott területre, ahol családok élnek, hanem az EU-s előírásokat figyelembe véve lakott területen kívül, (minimum másfél km védőtávolságot megtartva ) lehessen elhelyezni. Köszönettel tartozunk azoknak a nem kesztölci szimpatizánsoknak, akik 132-en jöttek el aláírni, hogy kifejezzék támogatásukat ebben az ügyben.

És egy izgatott esti beszélgetés a Facebookon, ami talán visszaadja a hétvége hangulatát:

Ádám Maros Van még valaki a bucsuban?

Bodor Gréta Senki :) Tök üres .Most jöttem el ott :)

Ádám Maros Aláírni sem lehet???

Nádasi István Nincs már túl vagyunk a gyűlésen is de van akinél tudtok míg aláírni

Ádám Maros Tyupi merre vagy?

Nádasi István Most értem haza

Éva Jánoshegyi-Fazekas Fahazban meg van szerintem papir

Szilvia Kara Antalné írhatsz nálam

Ádám Maros Akacosban vagyok. Ki jossz tyupi? 5perc múlva?

Nádasi István Nincs már nálam ív

Zsuzsanna Nádasi :)

Benkő Ágnes Mária Még adunk be holnap az Erika cukrászdába is. :)

Ádám Maros Sikerult :)

Az íveket ma is alá lehet írni.

Olvasta már?

Radovics Józsefné 90 éves

Családja körében ünnepelte 90. születésnapját Radovics Józsefné. A jó hangulatú ünnepségen a képviselő-testület tagjai átadták a jubileumi oklevelet és az önkormányzat ajándékait.

Mihov-Pánczél Marianna Komárom-Esztergom Megye kézművese

A tatabányai Vértes Agorájában tartotta ünnepi közgyűlését a megyei önkormányzat - a nagyszabású gálán 23 kitüntetést adtak át. Mihov-Pánczél Marianna kiváló munkáját a Komárom-Esztergom Megye kézművese díjjal ismerték el!

Pilisi Sziklák Natúrpark

Szeptember 25-én, ünnepélyes keretek között alakul meg a Pilisi Sziklák Natúrpark. Kosztkáné Rokolya Bernadettel, Piliscsév polgármesterével és Nyírő Andrással, a Virágzó Kesztölc Egyesület elnökével beszélgettünk a natúrparkról.