A jegyző elutasította a kérelmet, a kesztölciek tiltakoznak, Völner Pál országgyűlési képviselő sem támogatja a 117-es út mellett tervezett hulladéklerakót. Lehoczki Dávid összefoglalója

A napokban a kesztölci Facebook-csoportban arról írtak, hogy a 117-es út mellett hulladéklerakó lesz, volt, aki azt is tudni vélte, hogy már engedélyt is kaptak. Nem járultunk hozzá a beruházás engedélyezéséhez, mondta kérdésünkre Vöröskői István polgármester.

A Geo Homok Kft nem veszélyes hulladékhasznosító telep engedélyezését kérte. Tavaly novemberben Kesztölc jegyzője, Bognárné Solymoskövi Veronika elutasította az előzetes szakhatósági hozzájárulást. Ez a döntés is megtalálható az illetékes hatóság, a Tatabányai Járási Hivatal végzésében, mely a napokban született meg.

Vöröskői István polgármester elmondta, hogy az érvényes rendezési terv szerint nincs lehetőség a megjelölt területen arra, hogy szemétlerakót létesítsenek. A Képviselő-testület tagjai egyetértenek abban, hogy nem is fognak hozzájárulni a rendezési terv ilyen értelmű megváltoztatásához.

Légrádi-Horkics Angéla elmondta, hogy a Virágzó Kesztölc Egyesület tavaly novemberben hivatalos beadvánnyal fordult a hatósághoz és a Facebook-oldalukon keresztül a nyilvánossághoz. Álláspontjuk szerint a település környezetét és a pilisi turizmus fejlődését is veszélyeztetné a terv. Nyírő András, az egyesület elnöke szerint Kesztölcnek semmi szüksége hulladéklerakóra, és ha a cég fellebbez, akkor mindent megtesznek azért, hogy ezt a tervet megakadályozzák.

Dr. Völner Pál országgyűlési képviselő sem támogatja azt, hogy Kesztölc határában hulladéklerakót létesítsenek. Hangsúlyozta:  "a kesztölciek akarata ellenében nem valósulhat meg egy ilyen beruházás."

Olvasta már?

Megmérettek a borok Kesztölcön

Remek hangulatban zajlott le az idei borverseny Kesztölcön. Mindemellett a zsüri értékes tanácsokkal látta el a borászokat. A nyertes pedig Rittling István lett, aki meglepődött, hiszen először készített bort.

Ilyen volt a Tavaszváró séta

Hatalmas érdeklődés, kiváló hangulat! Ezek övezték az idei kesztölci Tavaszváró sétát. Walczer Patrik összefoglalója és fotóriportja.

Kesztölc a világörökségi várományos listán

Kesztölc is része az UNESCO világörökségi várományos településeknek. A pilisi kolostori táj és királyi erdő jó eséllyel lehet nemzetközileg is kiemelt helyszín. Bemutatjuk a javaslatot.