A Magyar Nemzeti Levéltár az Emberi Erőforrások Minisztériumának támogatásával pályázatot hirdet iskolások részére „Ősök – bányász hősök” címmel a magyarországi bányászati hagyományok ápolásának, valamint a családfakutatás általános- és középiskolás korosztály körében történő megismertetésének érdekében.

A pályázat célja a magyarországi bányászati hagyományok és örökség ápolásán keresztül a családfakutatás és levéltári munka megismertetése és megkedveltetése az általános és középiskolai korosztállyal. Pályázni a kreativitás és precíz kutatás ötvözése jegyében többféle műfajban lehetséges: írásos, audiovizuális vagy képzőművészeti munkával - egyénileg és csoportosan egyaránt. A benyújtás határideje 2021. november 10.

A legjobb 50 pályamű készítője értékes ajándéknak örülhet: 1-1 db kerékpár lesz a jutalma.

Ősök - bányász hősök | Magyar Nemzeti Levéltár<https://mnl.gov.hu/mnl/keml/hirek/osok_banyasz_hosok

 

"Kultúráért felelős államtitkárként meggyőződésem, hogy az ágazat egyik legfontosabb küldetése – és egyben felelőssége – az ifjúság minél teljesebb és sokrétűbb bevonása nemzeti kulturális életünkbe. Biztos vagyok abban, hogy a sikeres jövő záloga egy olyan generáció felnevelése, amely képes eligazodni nemzeti kulturális örökségünk gazdagságában és szívesen tölt időt annak megismerésével valamint gyarapításával.
Ennek érdekében 2021. október 6-án a Magyar Nemzeti Levéltár gondozásában megjelent az „Ősök – Bányász hősök” című pályázat, amelynek pontos kiírása az alábbi linken olvasható:
https://mnl.gov.hu/mnl/keml/hirek/osok_banyasz_hosok
 

Fekete Péter
kultúráért felelős államtitkár
Emberi Erőforrások Minisztériuma

Olvasta már?

Covid oltási kampány lesz 2021.11.22 - 28. között

2021.11.22.-28. között covid oltási kampány lesz országszerte. Ennek része, hogy az Esztergomi Kórház Reuma Osztályán 7-19 óra között bárkit beoltanak előzetes regisztráció nélkül, bármilyen oltással, kivéve a Sputnyikot. Csak a TAJ szám és ha van...

Idősek Napja 2021

Az ENSZ közgyűlése 1991-ben október 1-jét az Idősek Világnapjává nyilvánította.

Nyertes MFP pályázat

Kesztölc Község Önkormányzata a  Magyar Falu Program keretében kiírt  MFP-KOEB/2021. kódszámú, - Kommunális eszköz beszerzése - alprogramon belül   az „Ágaprító beszerzése zöld hulladék lerakó létesítéséhez” című pr...