Siska Gábor, a Kesztölci Önkéntes Tűzoltó Egyesület parancsnoka Gróf Széchenyi Ödön Emlékplakettet vehetett át, a tűzvédelem érdekében huzamosabb időn át nyújtott kiemelkedő helytállásáért. Ez a legmagasabb kitüntetés, amely az önkéntes tűzoltóknak adható. Az Emlékplakettet Dobson Tibor tűzoltó vezérőrnagy, a Magyar Tűzoltó Szövetség elnöke adta át 2021.10. 09-én a Parlamentben.

Siska Gábor: 1988-ban iskolásként kapcsolódik be a helyi tűzoltó egyesület életébe. 1990-től már regisztrált ifjúsági önkéntes tűzoltó és iskolai diáktűzoltó. Versenyek, gyakorlatok, majd idővel már kisebb káreseményekhez, avartüzekhez vonulás. A járási és megyei csapatversenyek dobogós eredményei csak megerősítették tagságát. Alapfokú tűzoltó vizsgát (40ó) követően, kisgépkezelői, tűzoltásvezetői és speciális szaktanfolyamok következtek, valamint gépjárművezetőként a megkülönböztető jelzésre történő jogosultság megszerzése (5 évente PÁV I.) Különböző beosztások, feladatok, kihívások . Sorkatonaként többek között „tűrajosként” is szolgált (Készenléti tűzoltó raj) Leszerelés után parancsnok-helyettesnek, majd parancsnoknak nevezték ki az ÖTE állományába (2000). Elnöki teendőket már ekkor átvette, majd hivatalosan is az egyesület vezetője lett. Végigjárta a „ranglétrát”, beválasztottak a Magyar Tűzoltó Szövetség KEM elnökségébe, majd többedmagával a KEM-i Turul mentőcsoport alapító tagjai közé, ahol a 2. műszaki mentési raj parancsnokának nevezték ki. Az ifjúsági utánpótlás nevelésnek már az iskolában elindítója, (szakkörök, előadások, pályaorientációs foglalkozások, stb.), a nyári időszakban 2002-től napjainkig színvonalas tűzoltó tábor, öte ifjúsági napok, gyermek nap, családi nap, stb, minden évben sok gyermek számára nyújt jó programot, akik közül az öte ifis generáció is összekovácsolódik. Nem mellékesen teljesen térítésmentessé téve táborozásukat is Kesztölc ifjúsága számára. A több mint harminc éve végzett szolgálat alatt számos kitüntetést, elismerést tudhat magáénak. Tűzoltóparancsnokként, mentőcsoport rajparancsnokként, községért végzett tevékenységéért. (szolgálati érdemérmek, kiemelkedő helytállásért elismerések, árvízvédelmi, hóhelyzeti, speciális, vírushelyzeti, stb.) Igazi önkéntes, hiszen gyermekkora óta önkéntes tűzoltó, ezen kívül önkéntes mentőcsoport tag, önkéntes tartalékos katona és nem mellesleg rendszeres önkéntes véradó is. Tiszteletdíjáról a kezdetektől lemondott a vezetőségi tagokkal együtt az egyesület javára. A „zsukkorszakon” nevelkedett, de vezetőként hamar kereste a lehetőséget a korszerűbb gépjárművek, tűzoltási és mentéstechnikai eszközök beszerzésére. Alapjaiban változtatta meg a helyi önkéntes tűzoltó mozgalom feladatrendszerét és bevethetőségét. A rengeteg pályázatnak meglett az eredménye, de szavai szerint nem lehet leállni. A fejlődés folyamatos. Jelenleg is folyamatban van több pályázat. A járműpark, az eszközpark, ruházat és kiegészítők tekintetében minden lehetőséget kihasználva tette korszerűvé és biztonságossá bajtársai számára az egyesületet. És munkálkodik napjainkban továbbra is szerencsére.

 

Olvasta már?

Tájékoztatás útfelújításról.

Tisztelt Lakosaink! Ezúton értesítjük Önöket, hogy előreláthatólag 2021. október 20-án megkezdődik a Szabadság tér (360 méter), Széchenyi István utca (70 méter) és Major utca vége (100 méter) aszfaltburkolatának felújítása.

Híd építése MFP támogatásból

Kesztölc Község Önkormányzata 2020. évben pályázatot nyújtott be a Magyar Falu Program keretében meghirdetett „Önkormányzati tulajdonban lévő út/hídépítés, felújítás -2020” nevű MFP-ÖTU/2020 kódszámú kiírásra. 

Tájékoztató az új mobilGAZDA alkalmazásunkról

Tisztelt Ügyfelünk! Örömmel tájékoztatjuk, hogy megjelent a Magyar Államkincstár mobilGAZDA elnevezésű ingyenes alkalmazása az agrár- és vidékfejlesztési támogatásokat kérelmező ügyfelek és képviselőik számára.