Mikor jó Kesztölcinek lenni? Kiderült, hogy vészhelyzet idején, válságban is jó! Most hangozhatna el a következő kérdés? Miért? Leírom, és maradok a hosszú évekig tartó „Ígérem, rövid leszek, bevezetőmnél abban a reményben, hogy most is (figyeltek) figyelnek, nagycsütörtöktől húsvét hétfőig összegyűjtött alpolgármesteri tapasztalataimra.

Csütörtökön a délutáni órákban hangzott el,- szabadon fogalmazva- az az intézkedési lehetőség, hogy a polgármester védheti települését, tiltó eszközökkel és eljárásokkal is, ha szükségesnek látja. A Polgármester Asszony figyelembe vette a képviselő-testület véleményét a szigorítások szükségességéről, mert úgy gondoltuk, hogy az előző hetekben tapasztalt turista inváziók megismétlődhetnek. A késő éjszakai órákban megszületett egy védelemre használható határozat, aminek a végrehajtása tekintettel arra, munkaszüneti nap volt, igen bonyolultnak tűnt. A helyzetet nehezítette, hogy Siska Gábor falugondnokunk, aki egyben a katasztrófavédelem és az Önkéntes Tűzoltó Egyesület parancsnoka is keddtől vasárnapig karitatív tevékenységet végzett Tatabányán és Tatán két egységével együtt. Így hát a magunk eszközeivel kellett élnünk, pedig jól tudjuk „pénz, paripa fegyver” nélkül nem megy.

 Innen a pénteki naptól kezdődik az én tiszteletem. Valent Tamásnak és Szutor Bendegúz polgárőröknek, Juhász Sándor képviselőnek, akik segítettek az előírt útlezáráshoz és igazoltatáshoz szükséges eszközök kialakításában. Szabályosan működni kezdett a védelem a Kesztölciek nyugalmának, és egészségük megőrzésének érdekében.

Tiszteletem a szombati nap segítőinek, akik Nádasi István képviselő hívó szavára rendelkezésre álltak és udvariasan, senkit nem megbántva a polgárőrök vezetésével hárították az autós, kerékpáros és gyalogos turisták tömegét.

Tiszteletem a kirándulni készülőknek, akiket „békeidőben” nagy szeretettel visszavárunk,- most megértőek voltak-, és minden atrocitás nélkül visszafordultak.

Tiszteletem a kesztölci lakosoknak és a CBA vezetőjének, Nagyvári Editnek, akik ellátták az „őrzőket” élelemmel, kávéval, italokkal, és erősítették őket buzdító szavaikkal. Figyeltek rájuk, megértették értünk, jó szándékból teszik.

Tiszteletem a körzeti megbízottunknak, Balogh Lászlónak és társainak, akik jelenlétükkel gyakran bizonyították, a folyamat törvényes és hiteles.

Tiszteletem a önkéntes tűzoltóknak, akik vasárnaptól soknapi folyamatos szolgálat után immár itthon folytatták a szombattól, már három pontra bővített ellenőrzéseket.

Tiszteletem dr. Magyar Pál atyának, aki a megváltozott körülmények között is lebonyolította a húsvéti ünnepkörök liturgiáit Krázsik Róbert  és Juhász Sándor segítségével élő, egyenes adásban.

Tiszteletem, az egészségügyi dolgozóinknak, akik segítettek az ünnepek előtti gyógyszerellátásban, gondoskodtak a készletek pótlásáról.

Tiszteletem az Idősek Klubja dolgozóinak és vészhelyzeti fuvarossá kinevezett Kochnyák Sándor képviselőnek, akik vállalták a bevásárlásokat, ételszállításokat.

Tiszteletem Simonek Katinak és Pauler Attilának az előkészületeket a maszkvarrók számára, az óvó néniknek, akik kihordták, tisztelet a postásoknak, a bolti dolgozóknak, akik saját egészségüket kockáztatva törekedtek arra, hogy mi többiek ne sérüljünk, örüljünk a megszokottól eltérő tavaszi hangulatnak.

Most húsvét hétfőn este leírhatom. Csendes, szép ünnepeink voltak. Biztosan jobban is meg lehetett volna szervezni. Követtünk el hibákat. Viszont ismét bebizonyosodott ez egy életképes közösség, ahol van akarat és tettrekészség.

Köszönet azoknak, akik feláldozták értünk a saját ünnepeiket. Őrzők voltak!

 Déli Gábor, Nemesi Mihály, Krizbai  Gábor, Scherlein Attila, Radovics Tamás, Hegedűs Előd, Kispataki János, Siska Gábor, Szlovák Csaba és Éva, Kátai Gábor, Klányi Bence, Keresztes Jácint, Páldi Tibor, Kelemen Ottó, Maksai Zsolt, Nádasi István, Juhász Sándor.

Köszönjük!

Ezért jó Kesztölcinek lenni!

Kesztölc, 2020. április 13.

Radovics Istvánné

alpolgármester

Olvasta már?

Újrahasznosítható hulladék elszállítása 2021- ben

A szelektív hulladékok BÁRMILYEN ÁTTETSZŐBB ZSÁKBAN elszállításra kerülnek (kék, lila, sárga, zöld, szürke…stb) a fekete szín kivételével. A kihelyezhető mennyiség korlátozott, maxium 1 m3 . A szállítás minden esetben reggel 6 órától kez...

Komposztálható hulladék elszállítása 2021- ben

A januári komposztálható hulladék szállítás alkalmával kizárólag a fenyőfákat szállítjuk el! A biológiailag lebomló hulladék a csomagolási hulladék gyűjtésére szolgáló zsákba nem keverhető. A zöldhulladékokat csak a helyi Önkormányzatoknál á...

Dorogi Ipartestület 2020/16. sz. hírlevele

Kedves Vállalkozó Társunk! Az Dorogi Ipartestület legújabb hírlevelében az alábbi témákról szeretnénk tájékoztatást adni: Szeptembertől már a szakmajegyzék alapszakmáit oktatják Egyre nő az egyéni vállalkozók száma Komárom-Esztergomban ...