Kedvezményezett: Kesztölc Község Önkormányzata
Projekt címe: A Kesztölci Kiserdei Óvoda felújítása
Támogatás összege: 300 000 000 Ft
Támogatás mértéke: 100%
Projekt azonosítószáma: TOP_PLUSZ-3.3.1-21-KO1-2022-00013
Projekt helyszíne: 2517 Kesztölc, Óvoda u. 3. hrsz. 1304/3
A projekt tervezett befejezési dátuma: 2025.03.28.

Kesztölc Község Önkormányzata 300 millió Ft, 100%-os finanszírozású, Európai Uniós forrásból származó támogatást nyert el az óvoda átalakítására és bővítésére a településen.

 

A Kesztölci Kiserdei Óvoda épületében a jelenlegi állapotban a funkciók logikus kapcsolata hiányzik, gépészeti rendszere korszerűtlen, a tető beázik és balesetveszélyes. Az épület nem elégíti ki sem a mai kor igényeit, sem a jogszabályi követelményeket.

 

A projekt közvetlen célja az óvoda nem megfelelően szigetelt hátsó épületrészében lévő csoportszobák helyett új csoportszobák és hozzá kapcsolódó helyiségek építése, illetve a szükséges kiegészítő funkciók elhelyezése az épületben. Cél továbbá, hogy az épület akadálymentesítése révén az intézmény megfeleljen a jogszabályi előírásoknak, valamint, hogy az épület bővítése, átalakítása, korszerűsítése révén egy gazdaságosan üzemeltethető, energiahatékony épület jöjjön létre.

 

A projekt keretében megvalósuló tevékenységek:

  • az épület átalakítása, bővítése, tetőtér beépítése (új tágas csoportszobák, teljes értékű tornaszoba és kiszolgáló helyiség blokk jön létre, megújuló vizesblokkok, orvosi szoba kialakítása)
  • megújuló energia alkalmazása
  • komplex akadálymentesítés
  • kerékpártámasz, parkoló és beállóhely kialakítása

A kapcsolódó egyéb költségekkel és szolgáltatásokkal együtt a projekt teljes költségvetése 300 000 000 Ft. Az infrastrukturális fejlesztés eredményeként racionálisan üzemeltethető, energiahatékony épület jön létre. A fejlesztésnek köszönhetően minden kesztölci kisgyermek számára elérhetővé válik az óvodai ellátás településen belül, a nevelési környezet modernebbé, élhetőbbé válik, ami hozzájárul a gyermekek egészséges fejlődéséhez.

Olvasta már?

Körzeti megbízott elérhetőségi adatai

Körzeti megbízott neve, rendfokozata: Balogh László r. főtörzsőrmester Mobiltelefon szám: 30/4845916 Körzeti megbízott iroda címe: Dorogi Rendőrkapitányság, 2510 Dorog, Mátyás király u. 1. Telefonszáma: 33/512-777 E...

100. szülinap!

Gál Andorné (Nagy Irén) 1922. 11.09-én született Nagykőrösön. Közel harminc éve kesztölci lakos 100 éves lett!