Kedvezményezett: Kesztölc Község Önkormányzata
Projekt címe: A Kesztölci Kiserdei Óvoda felújítása
Támogatás összege: 300 000 000 Ft
Támogatás mértéke: 100%
Projekt azonosítószáma: TOP_PLUSZ-3.3.1-21-KO1-2022-00013
Projekt helyszíne: 2517 Kesztölc, Óvoda u. 3. hrsz. 1304/3
A projekt tervezett befejezési dátuma: 2025.03.28.

Kesztölc Község Önkormányzata 300 millió Ft, 100%-os finanszírozású, Európai Uniós forrásból származó támogatást nyert el az óvoda átalakítására és bővítésére a településen.

 

A Kesztölci Kiserdei Óvoda épületében a jelenlegi állapotban a funkciók logikus kapcsolata hiányzik, gépészeti rendszere korszerűtlen, a tető beázik és balesetveszélyes. Az épület nem elégíti ki sem a mai kor igényeit, sem a jogszabályi követelményeket.

 

A projekt közvetlen célja az óvoda nem megfelelően szigetelt hátsó épületrészében lévő csoportszobák helyett új csoportszobák és hozzá kapcsolódó helyiségek építése, illetve a szükséges kiegészítő funkciók elhelyezése az épületben. Cél továbbá, hogy az épület akadálymentesítése révén az intézmény megfeleljen a jogszabályi előírásoknak, valamint, hogy az épület bővítése, átalakítása, korszerűsítése révén egy gazdaságosan üzemeltethető, energiahatékony épület jöjjön létre.

 

A projekt keretében megvalósuló tevékenységek:

  • az épület átalakítása, bővítése, tetőtér beépítése (új tágas csoportszobák, teljes értékű tornaszoba és kiszolgáló helyiség blokk jön létre, megújuló vizesblokkok, orvosi szoba kialakítása)
  • megújuló energia alkalmazása
  • komplex akadálymentesítés
  • kerékpártámasz, parkoló és beállóhely kialakítása

A kapcsolódó egyéb költségekkel és szolgáltatásokkal együtt a projekt teljes költségvetése 300 000 000 Ft. Az infrastrukturális fejlesztés eredményeként racionálisan üzemeltethető, energiahatékony épület jön létre. A fejlesztésnek köszönhetően minden kesztölci kisgyermek számára elérhetővé válik az óvodai ellátás településen belül, a nevelési környezet modernebbé, élhetőbbé válik, ami hozzájárul a gyermekek egészséges fejlődéséhez.

Olvasta már?

Lakossági barnakőszén igény felmérés

Az igényfelmérés kizárólag a lakossági igények megismerését szolgálja, nem jelent későbbi automatikus támogatást. Tájékoztatom a településen élő, barnakőszén-tüzelésre alkalmas fűtőberendezéssel rendelkező lakosságot, hogy lehetőség van a 2022/20...

Tájékoztató hatósági bizonyítványok kiállításáról.

Tisztelt Lakosok! 2022. szeptember 10-től a jegyzők adnak ki hatósági bizonyítványt a lakás rendeltetési egységek számáról, ahhoz, hogy a lakossági fogyasztó jogszerűen vegyen igénybe kedvezménnyel elszámolt földgáz mennyiséget.

Beiskolázási támogatás 2022

A Kesztölci Polgármesteri Hivatal 2022-ben is - alanyi jogon - egyszeri rendkívüli települési támogatást nyújt a helyi Kincses József Általános Iskolába, vagy a Montágh Imre Általános Iskola és Speciális Szakiskolába járó,- kesztölci bejelentett ...

Állás pályázat

Kesztölc Község Önkormányzata a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvény 45. § (1) bekezdése alapján pályázatot hirdet Kesztölci Polgármesteri Hivatal Igazgatási előadó munkakör betöltésére.