Tisztelt Kesztölciek!

Az ősz közeledtével és az önkormányzat lehetőségeinek csökkenése miatt szeretném felhívni a figyelmet néhány kevésbé vagy rosszul ismert tennivalóra.

Az ingatlantulajdonosok feladata az ingatlan körüli terület gondozása (belógó fák, bokrok, fű, parlagfű, stb), árkok rendben tartása az úttestig.  Saroktelek esetén minden irányban. Mindez vonatkozik a présházak, pincék környékére is. A síkosságmentesítés ezeken a helyeken szintén az ingatlan tulajdonos feladata.

Halottak napja – Mindenszentek közeledtével kérjük a sírok körüli területek rendbetételét. Ezt eddig igyekeztünk a közmunkásokkal elvégezni, de jelenleg már csak 3 fő közmunkás van a falu összes közterületének rendben-tartására, a költségvetés a hiányzó létszámnak például vállalkozóval történő pótlására nem biztosít támogatást.

Ismételten visszatért a közút parkolóként történő használata, újra előfordult, hogy autóbusz, szemetes autó, nem tudott a parkoló járművek között áthaladni. Amennyiben ez a jelenség nem változik, a kiemelt helyeken kezdeményezni fogom a várakozási tilalom bevezetését és megkérem a rendőrséget ennek fokozott ellenőrzésére. Bízom polgáraink pozitív hozzáállásában, mindenkit kérek, a helytelen magatartásokra hívják fel az érintettek figyelmét, akkor is, ha ez szomszédként, ismerősként nem kellemes feladat.

Kesztölc, 2018. október 4.
  

                                                                                  Vöröskői István
                                                                                    polgármester
 

Olvasta már?

Meghívó: Testületi ülés

A helyi önkormányzatokról szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 65.§. alapján tisztelettel meghívom Kesztölc Község Képviselő-testületének 2019. május 29. (szerda) 18.00-kor tartandó rendes ülésére. Helye: Polgármesteri Hivatal tanácsterme.

Településrendezés: hirdetmény

Tisztelt Lakosság! Tisztelt Érdekeltek! Kesztölc Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a településfejlesztési koncepcióról, az integrált településfejlesztési stratégiáról és a...