Tisztelt Kesztölciek!

Az ősz közeledtével és az önkormányzat lehetőségeinek csökkenése miatt szeretném felhívni a figyelmet néhány kevésbé vagy rosszul ismert tennivalóra.

Az ingatlantulajdonosok feladata az ingatlan körüli terület gondozása (belógó fák, bokrok, fű, parlagfű, stb), árkok rendben tartása az úttestig.  Saroktelek esetén minden irányban. Mindez vonatkozik a présházak, pincék környékére is. A síkosságmentesítés ezeken a helyeken szintén az ingatlan tulajdonos feladata.

Halottak napja – Mindenszentek közeledtével kérjük a sírok körüli területek rendbetételét. Ezt eddig igyekeztünk a közmunkásokkal elvégezni, de jelenleg már csak 3 fő közmunkás van a falu összes közterületének rendben-tartására, a költségvetés a hiányzó létszámnak például vállalkozóval történő pótlására nem biztosít támogatást.

Ismételten visszatért a közút parkolóként történő használata, újra előfordult, hogy autóbusz, szemetes autó, nem tudott a parkoló járművek között áthaladni. Amennyiben ez a jelenség nem változik, a kiemelt helyeken kezdeményezni fogom a várakozási tilalom bevezetését és megkérem a rendőrséget ennek fokozott ellenőrzésére. Bízom polgáraink pozitív hozzáállásában, mindenkit kérek, a helytelen magatartásokra hívják fel az érintettek figyelmét, akkor is, ha ez szomszédként, ismerősként nem kellemes feladat.

Kesztölc, 2018. október 4.
  

                                                                                  Vöröskői István
                                                                                    polgármester
 

Olvasta már?

Nyári diákmunka Kesztölcön 2020

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium ebben az évben is lehetőséget biztosít a „Nyári diákmunka 2020.” elnevezésű munkaerőpiaci program indítására.

Kutak engedélyeztetési határidejének módosítása

Tisztelt kesztölci Ingatlantulajdonosok! „A 2020. évi XXXI. tv. Az egyes törvényeknek a polgárok biztonságát erősítő módosításáról módosította a fúrt és ásott kutak engedélyeztetésére vonatkozó határidőt. Az új határidő: 2023. decembe...

Új hivatalos email cím

A 191/2020. (V.8.) Korm. rend. alapján a vészhelyzet szerinti engedélykötelezettség és az ellenőrzött bejelentés az alábbi e-mail címen tehető meg: ugyintezo@kesztolc.hu

Felhívás!

TISZTELT KESZTÖLCI LAKOSOK! Amennyiben van a településen olyan személy, aki a jelenlegi „vírushelyzet-veszélyhelyzet” miatt elveszítette a munkahelyét, segítségért fordulhat a kesztölci Polgármesteri Hivatalhoz. A Hivatal tartó...