Kesztölc Kestúc

keresés
KépviselőtestületKochnyák Sándorképviselő2517 Kesztölc, Szabadság tér 11.06/30-908-5388emailweboldal

Nevem  Kochnyák Sándor 1954.08.03-án születtem. Foglalkozásom technikus, 30 éve dolgozom a dorogi  Richter Gedeon NYRT-nál. Feleségem szociális gondozó a helyi Idősek Klubjában. Gyermekeim: Sándor 30 éves down szindrómás beteg, velünk együtt él a családban, és Tamás 26 éves mérnök asszisztens, szintén a Richter Gedeon NYRT. dolgozója.

Az eltelt 25 év alatt párhuzamosan a képviselője vagyok a Községi Önkormányzatnak, és a helyi Szlovák Kisebbségi Önkormányzatnak is. Az utóbbi 10 évben a Kesztölci SE vezetőségi tagjaként törekszem arra, hogy a helyi sport visszanyerje régi népszerűségét.

A községi önkormányzat szolgálatában töltött utolsó képviselői ciklusra az volt a jellemző, hogy a pályázati úton nyert, két nagy beruházás az Egészségház és a művelődési Ház, döntő módon meghatározta a község gazdálkodását és némi hiányt is okozott. 

A nehézségek ellenére, a két intézmény által nyújtott szolgáltatás, fejlődést jelent a falu életében.

Emellett számos területen értünk el eredményeket, amelyek inkább munkát és szervezést igényeltek és kevesebb beruházást (buszforduló, buszmegálló, óvoda udvara, templomhoz vezető feljáró burkolása, futballpálya karbantartása) és még sok egyéb más dolog, amely kétkezi munkát igényelt.

A helyi színjátszó kör alapító tagjaként társaimmal rendszeresen, és örömmel szerepelek a vezetőnk által betanított színielőadásokon. Az eddigi életemet meghatározta a kesztölci hagyományok szeretete, ápolása és megőrzése. A célom, hogy a Pávakör, amelynek tagja vagyok, átadja a fiataloknak az általuk megőrzött, és újra felélesztett szlovák dalokat, és a Kesztölcre jellemző hagyományokat. Ezért dolgoztam képviselőtársaimmal együtt, a tájház és a helytörténeti gyűjtemények kialakításán. Ezért vagyok a mai napig a „ falu kisbírója,” és „ vőfélye”.

Olvasta már?