A koronavírus-járványhoz kapcsolódóan az allergiások helyzete még inkább előtérbe kerül, hiszen a legyengült immunrendszer fogékonyabb a fertőzésre. 

Erre a tényre is tekintettel még kiemeltebb figyelmet kap a parlagfű elleni védekezés, mert a júliustól szeptemberig tartó időszak ezen gyomnövény fő virágzási, pollenszórási időszaka. Az építési és beruházási területeken, ahol a munkálatok miatti talajbolygatás történt még fokozottabban figyeljenek oda a gyommentesítésre, mivel ezeken a területeken nagyobb mértékben várható a gyomnövény csírázása.

A földművelésügyi hatósági és igazgatási feladatokat ellátó szervek kijelöléséről szóló 383/2016. (XII. 2.) Korm. rendelet alapján kerül sor szükség esetén a közérdekű védekezés elrendelésére. A védekezési kötelezettség megsértése növényvédelmi bírság kiszabását is szükségessé teszi, azokban az esetekben is, ahol a terület tulajdonosa a későbbiekben eleget tesz a védekezési kötelezettség teljesítésének.

Kérem a Tisztelt Lakosokat, hogy szíveskedjenek gondoskodni ingatlanaikon és az ingatlan előtti közterületen – saroktelek esetében az ingatlan oldalvonalában is - a gyommentesítésről.

                                                                                               Szántó Erika

                                                                                                        jegyző

 

Olvasta már?

Tájékoztatás fakivágásról

Tisztelt Lakosaink! Ezúton értesítjük Önöket, hogy 2021. szeptember 20-án az Erdészeti hatóság engedélyével fakivágási munkálatok kezdődnek az Esztergomi utca végén az Erzsébet parkban és a Major utca végén a régi buszfordulónál. Az elöregedett...

Beiskolázási támogatás 2021

A Kesztölci Polgármesteri Hivatal 2021-ben is egyszeri rendkívüli települési támogatást nyújt az általános iskolás korú gyermeket nevelő családoknak, akiknek gyermeke/gyermekei a helyi Kincses József Általános Iskolába, vagy az esztergomi Montá...