Kesztölc Kestúc

keresés

Csípős gyufapaprika érkezett a Gitti Zölibe. Gitti pofonegyszerű receptet ajánlott hozzá. Öt perc alatt elkészítettük, lesz mit kínálni a hurka-kolbász mellé!

Gitti receptjével tartósítószer nélkül tehetjük el a csípős, méregzöld gyufapaprikát.

Hozzávalók:

  • Negyedkiló gyufapaprika
  • 1 liter víz
  • 2,5 dl 10%-os ecet
  • 15 dkg cukor
  • 3 dkg só
  • 1 kiskanál borkénpor
  • Babérlevél, koriander, mustármag, egész bors

Elkészítés: 

Az üveg aljára elhelyezzük a babérlevelet, koriander, mustármagot és az egész borsot. A vízben elkeverjük az ecetet, cukrot, sót, borkénport és az öntetet felforraljuk. A forró ecetes levet ráöntjük a paprikára és erősen lezárjuk az üveget.

Olvasta már?

KÖSZÖNETNYILVÁNÍTÁS

KÖSZÖNETNYILVÁNÍTÁS Kesztölc község Önkormányzata, valamint a Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat nevében szeretnénk megköszönni Nádasi Istvánnak a tartós élelmiszergyűjtés megszervezését, továbbá köszönjük az adományozó lakosoknak a sok...

Iskolai étkeztetés

Tisztelt Szülők! 2024. szeptember 03-től biztosított az iskolai étkezés. Kérjük, hogy a szeptemberi étkezési szándékot legkésőbb 2024. augusztus 30-ig szíveskedjenek jelezni Klányi Ottónénak a 30/324-5128 telefonszámon. Az étkezési igényről ki...