Bognárné dr. Solymoskövi Veronika jegyző felhívása a nem megfelelő csatornahasználattal kapcsolatban.

Tisztelt Lakosok!

A dorogi vízművel közösen az alábbi felhívást teszem:

Kesztölc egyedi, átemelő-szivattyús szennyvízelvezetésében az egész települést érintő problémákat tapasztalunk, melyek a szakemberek vizsgálata alapján a nem megfelelő csatorna használatból erednek.

A vízmű heti rendszerességgel takarít több települési átemelőt, amelyek rendszeresen eldugulnak.

A takarítás során rendszeresen az alábbi tárgyakat emelik ki a csatornákból, amelyek az üzemzavarokat okozzák:
- nem lebomló (nem WC használatra gyártott) nedves törlőkendők,
- intim betétek, tampon, pelenka,
- rongyok, ruhaneműk,
- nagyobb ételmaradékok, csontok,
- szatyrok, nejlon zacskók,
- hajcsomók (melyek más anyagokkal összeállva dugót képeznek).

Fentiek miatt kérem a T. Lakosságot, hogy a WC-be, lefolyóba, csatornába bármilyen nem darabjaira széteső idegen tárgyat ne dobjanak!

A magasabban lakók talán nem tapasztalják az üzemzavarokat, azonban egy eldugult csatorna kiemelt egészségügyi veszélyeket jelenthet, a rágcsálók elszaporodását okozza.

Továbbá felhívom a figyelmet, hogy a víz- és csatornahálózat kiemelt jelentőségű közmű, így aki szándékosan - a nem rendeltetésszerű használattal – súlyos üzemzavart okoz, az büntetőjogi felelősséggel tartozik!

Tisztelettel kérem Önöket, hogy a jövőben településünk rágcsálómentesen és tisztán tartása céljából a fentieket betartani szíveskedjenek és hívják fel erre rokonaik, családtagjaik figyelmét is!

Segítő közreműködésüket megköszönve:
Bognárné dr. Solymoskövi Veronika
jegyző

Borítókép: Somorjai Ede

Olvasta már?

Meghívó: Testületi ülés

A helyi önkormányzatokról szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 65.§. alapján tisztelettel meghívom Kesztölc Község Képviselő-testületének 2019. május 29. (szerda) 18.00-kor tartandó rendes ülésére. Helye: Polgármesteri Hivatal tanácsterme.

Településrendezés: hirdetmény

Tisztelt Lakosság! Tisztelt Érdekeltek! Kesztölc Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a településfejlesztési koncepcióról, az integrált településfejlesztési stratégiáról és a...

Iskolai beiratkozás

A 2019/2020. tanévre az általános iskolai első osztályokba történő beiratkozás időpontjai: 2019. április 11-én, csütörtökön 8 órától 19 óráig, 12-én, pénteken 8 órától 18 óráig.