Cikksorozatunk utolsó állomásához érkeztünk, Kara Józsefné Erikát kérdeztük. Ők sós és édes süteményekkel, illetve tombolán tortával támogatják az eseményt.

Erika első cukrászdáját a 90-es évek végén nyitotta meg Kesztölcön a Tavasz utcában. Gyermekkorában már nagyon szeretett sütni, az alapokat pedig édesapjától tanulta el. Azóta pedig nem csak hogy még egy cukrászdát nyitott Kesztölcön, de Nyergesújfaluban, Lábatlanon és Tokod-üveggyárban is van üzletük. Jelenleg 12 alkalmazottal, köztük három cukrásszal, eladókkal és tanulókkal dolgoznak nap, mint nap.

Erika elmondta, hogy a hagyományos sütemények továbbra is népszerűek, de mivel mindig továbbképzi magát, ezért az újdonságnak mondható francia desszertjei is nagyon kelendőek. De a kedvencek között szerepel a saját fejlesztése a Kesztölci Krémes és a szlovák, káposztás kelttésztás sütemény a Kapucnyik.

Egyébként tavaly decemberben egy igényes, gazdagon illusztrált album jelent meg "Magyar cukrászdák és kávéházak" címmel. A válogatásba pedig az Erika Cukrászda is bekerült!

Erika a Pilisi Szlovákok Batyus Báljára sós és édessüteményekkel készül, illetve a tombolán egy finom tortáját is megnyerheti a szerencsés.

Olvasta már?

Szemétszállítás: jelezzék, ahol kimaradt!

Ma ismét több helyről nem tudták elszállítani a hulladékot Kesztölcön. Megkérjük azokat, akiknél nem történt meg a hulladékok begyűjtése, írják meg a címüket a polgarmester@kesztolc.hu e-mail címre. Köszönjük!

Körzeti orvosunk tanácsai

Közeleg a tavasz, Dr. Bús János körzeti orvost kérdeztük, hogyan őrizzük meg egészségünket a tél végén.