Tejes Kati nénit, Velmovszki Józsefnét kérdeztük a Velmo Tanyával kapcsolatban. Ők tejtermékekből álló finomságokkal támogatják a rendezvényt.

A Velmo Tanya csodálatos fekvésével, családias hangulatával és finom ízeivel sokakat vonz. Fő tevékenységük a tej és tejtermékek előállítása, melyet olyan sokan kedvelnek térségünkben.

Kati néni elmondta, hogy jelenleg 32 tehenük van, melyből 18 fejős. Február végére pedig bővül a család, hiszen 3 kisborjú születhet. De a tanyán olyan tehén is akad, aki 14 éves és még mindig adja a tejet.

- Az univerzális Kati néni éppen tejrendelést intéz! -

Nehéz feladat az állatokkal való foglalkozás, hajnaltól estig tartó munka – emelte ki Kati nézni. A nap a tehenek fejésével kezdődik, korán neki kell állni, hogy mindenkinek reggelre az asztalán legyen a friss tej. A megmaradt tejből pedig sajtot, tejfölt, túrót és tejkrémdesszerteket készítenek.

A tanya termékeit Kesztölcön, a Községi Klub udvarában szombatonként reggel 6-tól 12 óráig vásárolhatjuk meg, de tejet házhoz is szállítanak, Dorogról és Piliscsévről is akad bőven megrendelő.

A Velmo Tanya tejtermékekből álló fatálakkal támogatja a Pilisi Szlovákok Bálját.


Rendezvény a Velmo Tanyán:

Olvasta már?

Pilisi Natúrpark: megkezdték a felmérést

Egyetemi oktatók és 25 tájépítész hallgató járta körbe a Pilis településeit a Virágzó Kesztölc Egyesület meghívására. A felmérés májusban zárul. Hubayné dr. Horváth Nóra, a Szent István Egyetem Tájépítészeti és Településtervezési karának oktatója ...