Kesztölc Kestúc

keresés

Klastrom, Pilis-nyereg, Szentlélek és vissza, vagy Szentkereszt felé vissza  vagy rövidnek: Klastrom, barlangok és vissza.

Kesztölcről ~3000 méteres sétával jutunk el Klastrompusztára, öreg aszfaltúton, amelynek a végén találjuk meg a Pálosok középkori kolostorának és templomának romjait.

Földút vezet tovább piros □ jelzéssel keletnek, majd 600 méter után Ω barlangjelzést keressünk: az egykori remeték barlangjait találjuk meg pár perces kapaszkodással.

Visszasétálunk az elágazáshoz és jobbra fordulunk a piros jelzésen és sok szint leküzdése után nagyjából 2000 méter után a Pilis-nyereghez érünk.

Tovább megyünk északnak a piroson, pár perc után lejtmenetbe váltunk, keresztezzük a Pomáz-Esztergom műutat és onnan még 7-800 méter erdei séta után beérünk Pilisszentlélekre.

Olvasta már?

Gyalog: Gerinctúra

Túránk fölmegy a falu mögött a kéken és aztán Sasfészek, Pilis-nyereg, Kilátó, le Szántó fölött és aztán Klastrompusztán át vissza

Túrák

Balogh Tamás túravezetőt, a Falusi Kalandtúrák kezdeményezés vezetőjét megkértük, hogy ajánljon néhány túrát Kesztölc környékén.