Kesztölc Kestúc

keresés
Civil szervezetekKaméleon utazásokBodor Gréta és Hudecz Gáborfacebook

23 évvel ezelőtt költöztem Kesztölcre. 3 fantasztikus gyermekem van és azt hiszem én vagyok az a nő akinek a legcsodálatosabb párja van. Mivel a múltról sok jót nem tudok mondani ezért a jelenben próbálok élni és tenni a szebb jövőért. Dorogon dolgozom egy kínai büfében . Emellett programszervezéssel foglalkozom és kínai gyógygombák gyógyító hatásaival  ismertetem meg az embereket. Sok szegény család kéri a segítségünket illetve a családon belüli erőszak elleni  harcban is aktív vagyok.

Miért kezdtél szinházi, és más programokat szervezni?

Pár éve azt a feladatot kaptam , hogy egyedül gondoskodjak a gyerekekről . Mindig is vágytam ilyen programokra , de addig nem volt rá lehetőségem.Elhatároztam ha törik , ha szakad mi pedig eljárunk kirándulni , színházba és megmutatom a minőségi szórakozást a gyerekeknek.Igen ám, de miből ? Szereztem kedvezményes jegyeket csoportoknak, egy vállalkozót, aki a normál tarifa alatt adja a buszt és meghirdettem hasonló családoknak. Sikerült . Aztán egy kedves barátom kérdezett rá miért nem szervezek kirándulásokat ? És akkor, 4 éve a mohácsi busójárásra egy buszt megtöltöttünk. Nagyon sok kedvezményt tudok adni a családoknak. Sok akciós előadásról szerzek információt ami szintén örömet okoz mindenkinek.

Mennyire élvezed ezt a munkát, ami nyilván sok energiádba kerül ?

Azt gondolom , hogy enélkül nem lenne teljes az életem . Sokszor éjszaka is dolgozom, szervezek, számolok, telefonálok, de nagyon élvezem.

Milyen visszajelzéseket kapsz, s mennyire inspirál hogy örömet tudsz okozni másoknak?

Hála égnek nagyon pozitív visszajelzéseket kapok. Természetesen mindig vannak problémás emberek vagy hibák amiknek a megoldása, kezelése feladat. Azt kell  mondjam, hogy sokan ismételten részt vesznek a programokon.Nagyon jó hangulatban telnek el ezek a napok, annak ellenére, hogy nem mindig ugyanazok az emberek jönnek . Mindenki tegeződik és valóban arra az időre otthon hagyják a hétköznapi dolgaikat. Minden hónapban egy színházi előadást szervezek kicsiknek.Ilyenkor megkérem a szülöket , hogy ha van kedvük valamilyen jelmezbe bújtassák bele a törpéket. Imádják :)Inspirációt a mosolygós arcoktól és a csillogó szemektől kapok .

Mik a tapasztalataid, mennyire igénylik az emberek a színházi látogatásokat?

Egyre többen tartanak igényt a minőségi szórakozásra. A létszám volt már 20 fő de volt 120 fő is egyszerre . Ez a függ a darabtól, időponttól és az anyagiaktól. A legnépszerűbb előadásra eddig 600 embert vittem el és van még jegyigény. Szeretném ha minél több óvoda és iskola is szívügyének érezné a gyermekek kúltúrális fejlődését.A környéken eddig 3 ovi és 4 iskola jár velünk hónapról-hónapra . A pedagógusoknak szem előtt kellene tartaniuk azt , hogy ez a generáció már nem olvas /sajnos/ .Mégis kellene ismerniük a klasszikus műveket. Pl. Rómeó és Júlia , Mikszáth : Különös házasság stb. El tudnak jönni a diákok megnézni ezeket a darabokat aztán az órán kielemezhetnék kinek mi volt a hatása , véleménye .Jelenleg ezen is dolgozom .Hozzázeszem az iskolák 80%-ából még annyi visszajelzés sem jön , hogy köszönjük nem....

Utazni sokan szeretnek, szeretnének, miként látod, változott valamit az emberek szokása e tekintetben, nem félnek külföldre menni a terrorveszély miatt ?

A véleményem az , hogy terrorveszély eddig is volt.Figyelemelterelés miatt a csapból is ez folyik és sajnos a lebutítottság félelmet szül .Ez a cél.De nem élhetjük félelemben az életünket egy szobában ülve .Nyílván azok az emberek élvezik ki ezeket a lehetőségeket , akik hasonlóképpen gondolkodnak.

Te hová szeretnél eljutni, mi a "nagy álmod ?"

Nagyon sok helyre szeretnék eljutni és nagyon sok dolgot szeretnék látni a Világból .Egyik nagy álmom egy hatalmas Világkörüli út . Azt hiszem Hawaii szigetek a legnagyobb álom .

Mik a terveid a jövőt illetően?

Egy alapítványt fogok létrehozni a rászoruló családoknak. Magyarországon számkivetettnek érezhetik magukat az egyedülálló szülők, félárva gyermekek, fogyatékkal élők és a családon belüli erőszak áldozatai. Szeretnék segíteni ezeknek az embereknek és csatlakoztatni azokat akik szívügyüknek érzik ezt a feladatot . Pótnagymamák , jogászok , gyógypedagógusok fogják segíteni a munkánkat .

Köszönöm János a lehetőséget és engedd meg hogy én is djak egy kis útravalót MINDENKINEK .
Egy kis szemezgetés Richard Bach novellájából .

" A  legtöbb sirályt az evés, nem pedig a repülés érdekli. De ezt a sirályt nem az evés érdekelte, hanem a repülés. Jonathan Livingston mindennél jobban szeretett repülni. Jonathan sirály felfedezte, hogy az unalom, a félelem és a harag az oka annak, hogy a sirályok élete oly rövid. És mivel ezek őbelőle eltűntek, élete hosszú és boldog volt.

A szeretet benne úgy nyilvánult meg, hogy érezte: a megismert igazságból át kell adnia valamit egy olyan sirálynak, aki csupán arra vár, hogy az igazságot maga is megismerje. „Meg kell tanulnod az igazi sirályt látni bennük, a jót mindegyikükben, és segíteni nekik, hogy ők is meglássák magukban. Ezt értem én szereteten.”

Olvasta már?

Önkéntes Tűzoltó Egyesület, Kesztölc

1895-ben került bejegyzésre a mai napig használatos elnevezésével a megalakuló helyi tűzvédelmi szervezet. 2000-től lát el kiemelt feladatokat a vonulós állomány. Szigorú jogszabályi keretek között...

Bogárháton bemutatók

Sasvári Zoltán Kesztölc 06707790847 Sasváriné dr. Borbíró Katalin 06204051726 bogarhaton@gmail.com

Pingpong Klub

Bakos György, a klub vezetője gybakos@freemail.hu 06205956791