Kesztölc Kestúc

keresés

Szeptember 21-én, szombaton kerül megrendezésre a hagyományos Kesztölci Szüreti Vidámságok. A rendezvényen adják át Kesztölcnek a megyezászlót!

SZÜRETI FELVONULÁS

A szüreti felvonulás a Szent Kelemen térről (Egészségház) indul 15 órakor (gyülekező 14.45-kor). Megállók: Petőfi utca (Szlovák család), Petőfi utca (Vendel szobor). Útvonal: Szent Kelemen tér, Petőfi, Esztergomi, Kosári és Iskola utca.

CSALÁDI SZÜRETELÉS

A Szivek Pince családi szürettel kapcsolódik a Szüreti Vidámságok rendezvényhez. 10 és 13 óra között egy igazi szüretelésre (darálásra, préselésre) várják a családokat. Megközelítés: a „Hungaroring” felől az első kereszteződésnél balra. A program ingyenes!

KONCERTEK, ELŐADÁSOK, MŰSOROK

16.00-kor kerül átadásra a megyezászló, majd a kesztölci óvodások és iskolások műsorát tekinthetjük meg. Fellép a Kesztölci Pávakör, testvértelepüléseink kórusai és a Kesztölci Nyugdíjas Klub, Fekete Inez pedig hastánccal várja az érdeklődőket. Mindemellett megtekinthetjük a Tokodi Mazsorett Csoport produkcióját, Szalai Zsófia műsorát, Geiszler Dóra harmonikajátékát, de Szalkai Dávid és a JAZZFORMERS koncertjét is meghallgathatjuk.

Jó idő esetén nosztalgiavetítés lesz az udvaron. A kesztölci színjátszó csoport rendezésében pedig az 1997-es Tűvétevők című előadást tekinthetjük meg!

A fesztivál zárásaként 21 órától fergeteges szüreti bál retro discoval veszi kezdetét.

GYEREKPROGRAMOK

A nap folyamán interaktív játékokkal és agyagozással várják a kicsiket és a nagyokat a Tatai Környezetvédelmi Zrt. közreműködésével. Végh Sándor, Pajor Éva és Mihov Pánczél Mariann kézműveskedéssel várja az alkotni vágyókat!

BÜFÉ

A szüreti napon a Szivek Pince finom borokkal, a Kostel Étterem pedig borral, sörrel, üdítővel, bográcsgulyással és palacsintával várja az érdeklődőket. Az italpult éjfélig üzemel!