Kesztölc Kestúc

keresés

Bizony, annak nevezhető a  KMASZC Dr. Szepesi László Mezőgazdasági Technikum, Szakközépiskola és Kollégium 10. osztályosainak év végi tanulmányi kirándulása Klastrompusztán. 

Miért nevezem szerencsésnek?

A jelen lévő „ifjú felnőttek” ugyanis az erdész technikus tagozat tanulói, akiket Pap Krisztina szakmai tanár és erdőpedagógus és Kajtár Dániel gyakorlati oktató kísért el. Mivel a tanárnő kesztölci lakos, gyakran választotta a falunkat övező kirándulóhelyeket osztálya úti céljául. Az érkezéskor meglepődtek a tér szomorú látványán, a töredezett padok, láb nélküli asztalok, nem tették lehetővé a gondtalan tízóraizás élményét. Itt nyer a címben leírt szerencse szó más értelmezést. A diákok a mások által tönkretett erdei környezet megszépítését tűzték ki célul. Kajtár Tanár Úr felmérte a javításhoz szükséges anyagokat, Krisztina Tanárnő pedig felvette a helyi önkormányzattal a kapcsolatot. Hétfőn máris elkezdődött a Klastrompusztai Nagy réten a 11/a és a 11/b osztály nyári szakmai gyakorlata. A nagy meleget ellensúlyozta a kitűzött cél által elért eredmény: esztétikus erdei bútorok használatával, a kirándulók kényelmesen helyezkedhessenek el, az árnyas fák lombjai alatt. Még nagyobb motivációt jelentett a természet szeretete, a választott szakma egyik fontos alap eleme: Védd az erdőt! Tették mindezt önzetlenül, ellenszolgáltatás nélkül. Iskolájuk büszke lehet diákjaira és tanáraira egyaránt. Mi Kesztölciek, hálásan mondunk köszönetet, ezért a számunkra szerencsés és eredményes nyári szakmai gyakorlatért! Hát akkor jövőre veletek ugyanitt! –kaptuk ígéretként, bízunk benne, akkor már több lesz a tisztáson az építés, mint a rongálás okozta javítás.

Köszönjük  10/b:  Békési Eszter, Vaca Bálint.  11/b: Bakti Roland, Bánkúti Ákos, Cserei Balázs, Horváth Attila, Knapp Evelin, Oszlanczi Arina,  Papp Bence, Takács Gergő.

Színvonalas szakmai munkát végeztetek. Nemcsak az elkészített tárgyak, hanem a lelketek, és iskolátok hírnevének erősítése is ötöst érdemel.

Kesztölc, 2021.06.29.

                                                 Radovics Istvánné

                                                  alpolgármester

 

Olvasta már?

Biztos jövőt szeretnél? Válaszd a kéményseprő hivatást!

BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Gazdasági Ellátó Központ (BM OKF GEK) Kéményseprő ipari Tevékenységet Ellátó Igazgatóhelyettesi Szervezet felhívása. Biztos jövőt szeretnél?    Válaszd a kéményseprő hivatást! 

Megyénk körül megyünk körül

Tisztelt Kesztölciek! Tájékoztatom Önöket, hogy 2021. július 21-én kerül sor a Megyénk körül megyünk körül című program keretében a Kocs-Kesztölc páros találkozóra.