Kesztölc Kestúc

keresés

Kesztölcön sok fiatal érdeklődik a szőlészet-borászat iránt. Nekik ajánljuk ezt a hét hónapos OKJ-s képzést.

A tanfolyam témái:

  • a szőlőtermesztés, borászat gazdálkodási alapismeretei
  • a szőlészet területén a szőlőtermesztés gyakorlati fogásainak ismereteket
  • a szőlészetben használt géppark működtetése, a szüret előkészítése, lebonyolítása
  • a borturizmus, a biogazdálkodás, a helyi borértékesítés és az adminisztráció szabályai
  • a borászati termékek előállításának vertikuma a must kezelésétől egészen a forgalomba hozott palackozott bor előállításáig.

A szervező írja: A tanfolyam időtartama 7 hónap. A tanfolyam ideje alatt a kötelező érvényű személyes megjelenések gyakorisága attól függ, hogyan teljesítesz az előzetes tudásszint – felmérésen. Az oktatás során modulzáró vizsgákon kell számot adnod majd addigi tudásodról, majd ezek sikeres letétele után mehetsz majd a tanfolyam végén megrendezett záróvizsgára. Ha a záróvizsgán is sikeresen teljesítesz, megkapod az államilag elismert Szőlész - borász képesítés (OKJ 34 541 06) szakképesítésről országos érvényű bizonyítványt, mely szükség szerint kiváltható francia, angol, német, vagy spanyol nyelvű EUROPASS bizonyítvány formájában is.

A felkészüléshez a képző elektronikus tananyagot biztosít. Ezen felül ajánlott irodalom/tankönyv vásárolható a tanfolyam kezdésekor.

Olvasta már?

Iskolai étkeztetés

Tisztelt Szülők! 2024. szeptember 03-től biztosított az iskolai étkezés. Kérjük, hogy a szeptemberi étkezési szándékot legkésőbb 2024. augusztus 30-ig szíveskedjenek jelezni Klányi Ottónénak a 30/324-5128 telefonszámon. Az étkezési igényről ki...

Megyénk körül megyünk körül

Tisztelt Kesztölciek! Tájékoztatom Önöket, hogy 2021. július 21-én kerül sor a Megyénk körül megyünk körül című program keretében a Kocs-Kesztölc páros találkozóra.

Szerencsés kirándulás

Bizony, annak nevezhető a  KMASZC Dr. Szepesi László Mezőgazdasági Technikum, Szakközépiskola és Kollégium 10. osztályosainak év végi tanulmányi kirándulása Klastrompusztán.