Piliscsév és Kesztölc mellett halad el a tervezett M10-es út, melynek előrehozott építését szorgalmazza Pilisvörösvár polgármestere. Összefoglaljuk az ezzel kapcsolatos információkat.

A 10-es út városokat elkerülő nyomvonalának terve először 1990-ben vetődött fel, mely Budapestet és Kesztölccel kötötte volna össze. 2010-től ez az elkerülő út már M10-es néven szerepel, és fontos szempont lett az M0 Északi szakaszába való bekötése is. Ehhez az első környezetvédelmi engedélyek már nem voltak megfelelőek, így 2011.11.07-én új engedélyeket fogadtak el. A Budapest - Pilisvörösvár szakaszra az építési engedélyek jogerősek és végrehajthatók. Ezeken a szakaszokon a kisajátítási tervek is elkészültek. 2014-ben az Ürömi körforgalom tervezésekor az M10 és az M0 csatlakozási pontjait is figyelembe vették.

Az M10-es 2x2 sávos gyorsforgalmi utat úgy tervezték, hogy a megengedett legnagyobb sebesség 110 km/h legyen. Az útvonal hossza 23 km.

Olvasta már?

Négy évszak a Pilisben

Korbély Ádám egy évig forgatott a Pilisben. Az eredmény lenyűgöző drónvideó a hegyeinkről, völgyeinkről. 

Mesehősök Kesztölcön

Irány Esztergom címmel mesekönyvet adott ki az Esztergomi TDM. A könyv hősei Kesztölcön meglátogatják a Szivek Pincét és eljutnak Klastrompusztára is. Csapody Kinga könyvének bemutatója pénteken lesz Esztergomban.

Radovics Istvánné előadása Lakitelken

Miért lehet példa Kesztölc másoknak az országban? Radovics Istvánné előadása a lakitelki konferencián arról, hogy mit teszünk a hagyományaink őrzéséért. Klinger Ági fotóriportjával